Wpis z mikrobloga

@Persil: możesz mi powiedzieć jak uzyskałeś taki wygląd spodu?Jak zawsze jak zrobie to mozzarella mi sie przypala nieważne jak długo trzymam w piekarniku albo jest przypalona albo jeszcze nie upieczona.. :(
@teemo: ja używałem w piekarniku trybu pizza (nie wiem czym się różni ale termoobieg chodzi) na 220'C, na środkowym poziomie. użyłem teraz mniej mozzarelli (150g po odsączeniu czy jakoś) i blachę oliwą wysmarowałem, może to coś z tych rzeczy. albo walisz za dużo sosu (lub ci się nie zagęścił) i ci wszystko pływa po cieście i nie może się upiec
@Persil: Dzięki wielkie. No właśnie bym nie chciał przypalić szczególnie czosnku bo sos będzie gorzki i porażka na całej lini. No i zapomniałem napisac: Twoja pizza wygląda genialnie. Ładniej niż u RS'a na zdjęciach. Mam nadzieje, że wyjdzie mi dzisiaj identyczna.