Aktywne Wpisy
EmDeCe +1194
#majtczak
Ukrywający się w Dubaju Sebastian Majtczak żąda usunięcia z Wyborczej.pl tekstów, gdzie jest określany jako sprawca tragedii, w której przed rokiem zginęła trzyosobowa rodzina. Chce też 150 tys. zł zadośćuczynienia za "naruszenie jego dóbr osobistych".
LaurenceFass +197
"Na mieszkania czekało się 20-40 lat", "nie każdy dostał", "trzeba było z kimś porozmawiać", "trzeba było załatwić, nie było to takie proste".
Na rynku nieruchomościowym to jest taki sam mit jak to, że ciągle brakuje 2 mln mieszkań.
Z kim bym nie rozmawiał > 55 lat to jest taka sama śpiewka. Było to taki trudne, ciężkie, ale jednak praktycznie każdemu na dowolnym osiedlu się udało. Nie ma szans dotrzeć żadnymi argumentami.
Ciekawe
Na rynku nieruchomościowym to jest taki sam mit jak to, że ciągle brakuje 2 mln mieszkań.
Z kim bym nie rozmawiał > 55 lat to jest taka sama śpiewka. Było to taki trudne, ciężkie, ale jednak praktycznie każdemu na dowolnym osiedlu się udało. Nie ma szans dotrzeć żadnymi argumentami.
Ciekawe
TLDR: fachowiec wziął 2k zaliczki, po 2 dniach powiedziałem że ma się zwijać bo wszystko z----ł. Nie chce oddać kasy. Podejrzewam że w ogóle nie ma działalności.
Mireczki, mirabelki!
Potrzebuję porady do kogo się udać lub czy w ogóle warto walczyć o 2000 zł drogą sądową. Dowody mam na 100% wygraną.
Zatrudniłem wykonawcę z fixly (opinie musiał mieć od znajomych) do wykończenia łazienki. Spisaliśmy umowę. Wpisaliśmy 2000 zaliczki, materiały po mojej stronie. Zaczął z opóźnieniem, miał być z pomocnikiem, okazało się że go nie ma. Na zakupy wysyłał mnie 4 razy bo co chwilę mu się coś przypominało. Położył kafle krzywo, bez lasera, bez hydroizolacji w strefie mokrej, bez gruntu. Stelarz pod zabudowę zrobił tak, że cały latał przy dotknięciu. Przyłącza wody ciekły. Według niego było wszytski ok. Ogólnie tragedia. Mógłbym jeszcze długo pisać.
Na koniec drugiego dnia roboty poprosił o kolejną zaliczkę. Odmówiłem, odwołałem się do umowy. Zrobił się agresywny, zaczął mnie obrażać. Wieczorem zajrzałem na jego profil fixly, pojawiła się opinia identyczna do mojej obecnej, tylko że komuś wygenerował większe straty. Zadzwoniłem i powiedziałem że nie chcę dalej kontynuować z nim współpracy i w ramach porozumienia stron proponuję 800zl, reszta do zwrotu. Odmówił. Wysłałem mu pismo na adres z umowy, dostałem zwrot. Przesłałem pismo WhatsAppem, powiedział że może 500 oddać.
Pomóżcie!
@Marshall1337: To możesz względnie łatwo sprawdzić wpisując imię i nazwisko w CEIDG.
Na umowie nie podał NIPu?
Następnie robi się pod górkę. Najtaniej i najszybciej e-sąd. https://www.e-sad.gov.pl/
Najmądrzej, zwykły pozew, ale namęczysz się z tematem ogromnie.