Wpis z mikrobloga

Southampton jak na razie słabo wychodzi długo oczekiwany "test" ich możliwości. Tydzień temu porażka z Arsenalem, dzisiaj przegrana z Chelsea, a za tydzień City (ale u siebie, to już jakiś plus). Później w świątecznym maratonie spotkają się jeszcze ze Spurs i Evertonem.

Nie mogłem obejrzeć całego meczu z CFC ale w pierwszej połowie obrona jak zawsze wyglądała nieźle, ale czy będą w stanie zatrzymać Aguero i Negredo będących w świetnej dyspozycji? Coś czuję, że Obywatele w końcu przełamią się na wyjeździe.

Jak typujecie pozycję Świętych na półmetku sezonu? Myślę, że powalczą z Evertonem, który w środę zagra z Man Utd a w weekend z Arsenalem. Do rywalizacji wracają też Czerwone Diabły. Mimo wszystko, moim zdaniem 5-6 miejsce jest dla nich osiągalne.

#pilkanozna #premierleague #southampton
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Konalio: Typ na ich pikowanie w dół tabeli był oczywisty. Najlepszy kalendarz w lidze, teraz maraton z najlepszymi. Myślę że 9 miejsce jest ich, obiektywnie Newcastle i Everton mają większe możliwości, zwłaszcza z przodu. Lambert jest bez formy, a Osvaldo... on jest beznadziejny po prostu. Reszta jest poza zasięgiem, zupełnie
  • Odpowiedz
@Theos: ja się nie dziwię, po prostu zastanawiam się co są w stanie ugrać. przyjemnie patrzeć jak grze o LM bierze udział Arsenal, Chelsea, Everton, Liverpool, Man City i Man Utd, Spurs i ewentualnie Southampton.

@Vojtazzz: To jest właśnie problem Świętych, impotencja w ataku. Lallana powoli schodzi z obrotów i nie bardzo widać kogoś kto miałby ich pociągnąć. W Newcastle nie wierzę, lubię Remy'ego ale pewnie skończy się
  • Odpowiedz
@Konalio: Newcastle - 5 zwycięstw w 7 meczach, 7 punktów ze Spurs, Chelsea i Liverpoolem. Kalendarz: Swansea, United, Southampton, Palace i Stoke. Jak Remy odejdzie do Liverpoolu to pewnie faktycznie się skończy :)

@Theos: Dla United to dalej każdy mecz jest testem. Teraz Everton, potem Newcastle. Jak potracą tu punkty to może się zrobić 10 punktów straty, bo Chelsea gra ze Stoke, Palace i Sunderlandem
  • Odpowiedz