Aktywne Wpisy
Za granicą
Ponad 6 lat doświadczenia w zawodzie w kraju anglojęzycznym, certyfikaty zawodowe, angielski płynny jak miód, zarobki powyżej medialnej krajowej które sami oferowali i nawet się nie pytali ile bym chciał, przy zmianie firmy od razu na rekrutacji informują że top 1 kandydat ze względu na w/w fakty, a doświadczenie w największych firmach branżowych w UK.
Meanwhile in Polska
Firma odrzuciła aplikację bo 5k brutto to za dużo dla nich, mają studentkę która będą uczyć za minimalną na umowie na zlecenie i będzie za tą stawkę robić na 3 zmiany.
Przecież
Ponad 6 lat doświadczenia w zawodzie w kraju anglojęzycznym, certyfikaty zawodowe, angielski płynny jak miód, zarobki powyżej medialnej krajowej które sami oferowali i nawet się nie pytali ile bym chciał, przy zmianie firmy od razu na rekrutacji informują że top 1 kandydat ze względu na w/w fakty, a doświadczenie w największych firmach branżowych w UK.
Meanwhile in Polska
Firma odrzuciła aplikację bo 5k brutto to za dużo dla nich, mają studentkę która będą uczyć za minimalną na umowie na zlecenie i będzie za tą stawkę robić na 3 zmiany.
Przecież
skar +469
Czołem! Mireczki z #gastronomia #restauracja potrzebuje waszej pomocy!
Stworzyłem swój produkt, którego próbki chcę wysłać do szefów kuchni, aby poznać ich opinie na jego temat.
Mianowicie chodzi liofilizowany czosnek. Czosnek ten jest nieporównywalnie bardziej intensywny w smaku i aromacie niż znany wszystkim czosnek granulowany. Dodatkowo zachowuje praktycznie wszystkie wartości odżywcze świeżego czosnku, posiada czysty skład (100% czosnek), surowiec wykorzystany do produkcji to odmiana 'Harnaś' i pochodzi od lokalnego rolnika. Czosnek przed liofilizacją został zblendowany i ma formę sypką, natomiast po dodaniu do sosu lub dania, kiedy naciągnie odrobinę wilgoci staje się nie do odróżnienia z czosnkiem świeżym.
Poszukuję
Stworzyłem swój produkt, którego próbki chcę wysłać do szefów kuchni, aby poznać ich opinie na jego temat.
Mianowicie chodzi liofilizowany czosnek. Czosnek ten jest nieporównywalnie bardziej intensywny w smaku i aromacie niż znany wszystkim czosnek granulowany. Dodatkowo zachowuje praktycznie wszystkie wartości odżywcze świeżego czosnku, posiada czysty skład (100% czosnek), surowiec wykorzystany do produkcji to odmiana 'Harnaś' i pochodzi od lokalnego rolnika. Czosnek przed liofilizacją został zblendowany i ma formę sypką, natomiast po dodaniu do sosu lub dania, kiedy naciągnie odrobinę wilgoci staje się nie do odróżnienia z czosnkiem świeżym.
Poszukuję
Problem z wyświetlaniem przerywników filmowych w niektórych grach naprawia instalacja Proton-GE za pomocą aplikacji ProtonUp-Qt. Najnowsza wersja zatrzymuje się na ekranie z logiem Steam, więc na chwilę obecną polecam 7-8, na której wszystko działa.
Przejście do pulpitu potrafi zawiesić urządzenie. Wtedy musimy przytrzymać przycisk power, aby je całkowicie wyłączyć. Całe szczęście Steam Deck bardzo szybko się uruchamia.
Przy włączaniu Steam Decka wyświetlają się 4 błędy w lewym górnym rogu. Jest to ponoć spowodowane kartą pamięci i w niczym nie przeszkadza.
Klawiatura w trybie pulpitu lubi się zbugować, nie włączyć, nadpisywać tekst, ale jak działa to używa się jej wygodnie.
W grach, które nie obsługują zapisów w chmurze możemy przenieść je ręcznie i wszystko działa. Przeniosłem tak Kroniki Myrtany i Dark Souls 3. Zapis DS3 jest w innym miejscu.
Spolszczenia, które mają tylko plik exe musiałem zainstalować najpierw na PC i potem przenieść pliki na Steam Decka. Nie wiem, jak odpalić plik exe, a dodanie aplikacji na Steam mi nie działa, więc wybrałem najprostszy i najszybszy sposób. Nie wiem też, czy taka aplikacja będzie wiedzieć, gdzie podmienić pliki.
Docelowe miejsce zapisu pobieranych gier możemy zmienić w ustawieniach, wybierając zakładkę przestrzeń dyskowa. Co ciekawe przy instalacji dema prosto ze sklepu urządzenie pyta nas, gdzie je zainstalować.
Prey z 2006r. odpala się bez problemów, będzie grane w weekend ( ͡º ͜ʖ͡º)
#steamdeck #gry
czyli te same problemy co w big picture. Pewnie by sie dalo je obejsc myszka i klawiatura.
@Gandalf_Rudy: jeszcze tego nie testowałem. W głowie cały czas mam, że to PC i każdą grę wyłączam.
@MarchwiowySok: To jest akurat wina linuxa sama w sobie. Jak chcesz grę modować to najpierw na windowsie, a później wrzucasz na