Aktywne Wpisy
mk321 +6
Dobry_Gospodarz +273
Patrzę z okna na rzekę. Z budynku który był zalany do drugiego piętra w 97. Na szczęście jestem na trzecim.
To nie #wroclaw tylko mała mieścina blisko czeskiej granicy. Lokalsi cały czas na telefonach, samochody poprzestawiane na parkingi na wzgórzach, z dala od rzeki.
Jeśli gdzieś będzie sytuacja krytyczna będą po mnie dzwonić i pojadę pomóc, trzymajcie kciuki żebym ja nie musiał dzwonić, że pomoc potrzebna jest u mnie
#
To nie #wroclaw tylko mała mieścina blisko czeskiej granicy. Lokalsi cały czas na telefonach, samochody poprzestawiane na parkingi na wzgórzach, z dala od rzeki.
Jeśli gdzieś będzie sytuacja krytyczna będą po mnie dzwonić i pojadę pomóc, trzymajcie kciuki żebym ja nie musiał dzwonić, że pomoc potrzebna jest u mnie
#
#bekazpodludzi
@Tom_Thanks: Weź typie zamilcz, też zajrzałem na twój profil. Dziwnym przypadkiem konto od dwóch miesięcy, 99% postów o PiSie, co za przypadek xD
@nieocenzurowany88: nie jest, ale po co się bierze na fakturę? Odlicza się coś potem od tego czy nie? No właśnie.
@mat48: i dochodowy.
A mówienie, że "wrzucisz sobie w koszty" nie jest magicznym zaklęciem, to pieprzenie od rzeczy.
Nowa karta graficzna kosztuje cię na wstępie -23% vat, a potem jeszcze -32% dochodowego.
@Tom_Thanks: I pewnie nieźle płatna praca, co pokazujesz swoim zaangażowaniem. xD Ehhhh onuce, byście się chociaż kryli, a nie drzesz ryja "łapać złodzieja" jak cię na kradzieży przyłapią.
@Tom_Thanks: Tak, w sumie zapomniałem, że mam 13 lat i właśnie w gimnazjum jestem. Rodzice mi założyli konto
Ale zaraz ktoś przyjdzie i powie jak źle mają przedsiębiorcy. To niech k---a kupią na siebie, nie na firmę, ciekawe czemu tego nie robią xD
@Alakecz: bo mogą, bo mają kalkulator lub umieją liczyć.
@mat48: chyba, że dzięki pisowkiemu ładowi musiałeś przejść na ryczałt, żeby być mniej stratnym
@Logan00
Ludzie często mają na myśli "przedstawicieli handlowych, managerów" pisząc w ten sposób. Latają służbowymi samochodami korporacji po całej Polsce, nawet na prywatnie na urodziny ciotki, wakacje, ferie... wszędzie i wszystko wrzucają na firmę, ma fakturę.
@Logan00: dokładnie mam to samo xD leasing - w koszty, paliwo - w koszty itp itd
Dopóty dopóki ktoś sam nie ma działalności to nie rozumie o co w tym chodzi i jak to działa