Wpis z mikrobloga

#motoryzacja #mechanikasamochodowa #zalesie
Obecnie zawód mechanik samochodowy zdobywa podium w moim osobistym rankingu najbardziej znienawidzonych zawodów wyprzedzając zawodowego polityka oraz eksperta od HR mam nadzieje ze wasi klienci będą jeszcze bardziej wredni i będą patrzeć się wam na ręce.
Rustyyyy - #motoryzacja #mechanikasamochodowa #zalesie 
Obecnie zawód mechanik samoch...

źródło: comment_1647354200r2xGgmscpuwSqZJ8mVg1B9.jpg

Pobierz
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rustyyyy: mam swój zaufany warsztat niedaleko, który specjalizuje się w mojej marce i póki co mnie nie zawiedli. Cen nie mają wygórowanych, ale stety/niestety trzeba czasem poczekać nawet i miesiąc.

Najlepszy to jest mój dziadek, który jak się dowie że coś wymieniałem to zaczyna się gadka, że na pewno mnie w konia zrobili i skąd wiem, że mi wymienili, bo on to stoi nad mechanikiem i patrzy na ręce (NO
  • Odpowiedz
@Menefe: idiotyczne myślenie ... wiele razy części tzw. zamienniki nie odbiegają jakością od tzw. oryginałów ... a często to ta sama część tylko na 1 montaż idzie noname bez loga które potem okazuje się być tzw. zamiennikiem i nie tylko mówię tutaj o częściach do samochodu ale w wielu innych branżach tak jest - np. w kserokopiarkach którymi się zajmuje.
  • Odpowiedz
@brakmaila: Ja mam inne zdanie na ten temat ale nie będę się kłócił. Przerabiałem temat, na tych "noname" się przejechałem kilkanaście razy(doświadczenie moje i innych mechaników). Po za tym, oryginały nie są takie drogie, każdy się boi, że w ASO wyciągną grube miliony za części a okazuję się, że jednak ceny porównywalne.
  • Odpowiedz
@brakmaila: U mnie w okolicy zapomnij. Tutaj to jest złoty interes dla pseudo mechaników i żadnego dobrego nie znajdziesz. Miałem samochód już u kilku i zawsze podobny problem, gdzie mechanik niby wie co i jak, a jak przyjdzie co do czego to podmienia części tylko i z jakąś częścią się uda, że zacznie chodzić tak jak ma.
  • Odpowiedz