Wpis z mikrobloga

Mechanik wymienił zacisk, ale po ich wymianie ABS przestał działać, kontrolki itp... dałem auto ponownie, czekają na czujnik ABS... I teraz pytanie, czy to się kwalifikuje jako reklamacja...? Nie chcę znów płacić, tym bardziej, że za zacisk 450 płaciłem, to tutaj nie chcę wiedzieć ile będzie... Oczywiście fakturę mam. #mechanikasamochodowa
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@agareas: znając mechaników koszt naprawy zwali na klienta, ciekawe tylko co było przyczyną, czy przypadkiem urwał czujnik abs czy układ był zapowietrzony. Tak czy inaczej, jedna i druga rzecz powinna być naprawiona w ramach reklamacji.
  • Odpowiedz
Czujnik Abs to chyba nie jakaś mocno droga rzecz, mi wymieniają zawsze przy zmianie hamulców, bo podobno jest w zestawie

@iKrystian: a np. w astrze G, która jest gruzem wartym kilka k, jest zintegrowany z piastą i trzeba to wymieniać w całości
  • Odpowiedz
@piotrex39: To jest chyba już w klockach wbudowane, wiec i tak musza przepiąć kabelek. Ale czujnik jakiś dodatkowo tez wymieniają. Tym bardziej ze robi to mój ojciec, bo ma swój warsztat
  • Odpowiedz
@agareas: Jak trafisz na bardziej upartego to będzie tak płacisz pan albo widzimy się w sądzie. A startować proces sądowy czy chodzić do prawnika aby nasmarował pismo mało kto będzie gdzie utopi kolejne pieniądze, czas i nerwy.
  • Odpowiedz