Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Od 2 lat przy okazji pracy i studiów uczę się grafiki 3d (teraz 24 lata) Bardzo to polubiłem i uważam, że idzie mi całkiem dobrze, więc chciałem postarać się o pracę w tym zawodzie. Problem w tym, że poza modelowaniem, teksturowaniem znajomością 3ds max i blendera za dużo nie wiem i nie wiem skąd czerpać legitną wiedzę.. jakie programy lepiej wypadają.
Akurat obecnie chciałbym iść w wizualizacje 3d pomieszczeń, budynków. Do tego muszę zakupić subskrybcję v-ray.
Jaka jest wasza przygoda z wizkami? Jest szansa na pracę?
Poza tym jestem kreatywny - dużo rysuję, szkicuję, robię grafiki 2d, ilustracje.

Bardzo dziękuję za wszelkie opinie i wskazówki.

#grafika #grafika3d #3d #blender #projektowaniegraficzne #grafikakomputerowa

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #623015362cbeb23e33193e6c
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Przekaż darowiznę
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: rynek wizek architektonicznych 3d coraz bardziej sie wysyca, ale wciaz latwo znalezc prace moim zdaniem.

Zamiast vraya sie uzywa corony w 90% przypadków

Ja mialem 24 lata gdy zacząłem pracę w branży archviz na poważnie.
  • Odpowiedz
@Fifka23: nie, myślę że rozkład jest w stylu 50/50, ludzie po architekturze i ludzie bez wykształcenia związanego z branżą, którzy nauczyli się robić wizki.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@Fifka23: ile razy trzeba powtarzać, że w branży 3d jedyne co się liczy to portfolio? Jestem przekonany, że już to czytałaś nawet tutaj

@AnonimoweMirkoWyznania: OPie pokaż jakaś swoją pracę, tym bardziej jak uważasz, że idzie Ci dobrze, to @einz Cię nakieruje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz