Wpis z mikrobloga

@ku_wolnosci:

miękka propaganda

que? Panie fanatyku wojenny - to że na Ukrainie #!$%@? z Rosji ją napadły, to nie znaczy że zachód ideologicznie jest klarowny, idealny i nie można go krytykować...
@Sig_mar:
Rosja też mówi że wszystkie jej wady są nieprawdziwe i że to zachodnia propaganda. A to za co krytykujemy Rosję, to fakty a nie propaganda. Podobnie jest tutaj w sprawie Netflixa, to nie propaganda, tylko oficjalna agenda którą Netfix szerzy. Diversity, inclusivity itd... Oni się z tym nie kryją, tylko oficjalnie o tym mówią.
@zgubilem-konto:
Może nie oglądać. Natomiast ja będę krytykował Netflixa, bo mogę krytykować. Dlaczego? Za antyeuropejską agendę.
Nie wyobrażam sobie chińskiego filmu historycznego, albo odwołującego się do chińskiej mitologii, gdzie grają czarni albo biali zastępujący Chińczyków. A Netflix usuwa wszystkie europejskie elementy ze swoich adaptacji, niszczy naszą tożsamość. Tak samo jak BLM niszczyło pomniki "złych białych" w USA i paliło flagi USA. Dla mnie Netflix to też wróg, tylko że na polu
@wypok312 ale w Chinach prawie nie ma czarnych, białych może być troszkę więcej, ale to też znikomy procent, jak to się ma do społeczeństw zachodnich, gdzie zróżnicowanie etniczne jest o wiele większe i twórcy próbują się do tego dostosować? Że nie zawsze szczęśliwie im to wychodzi - zgoda.
gdzie zróżnicowanie etniczne jest o wiele większe i twórcy próbują się do tego dostosować?

@zgubilem-konto:

Historia Europy to nie jest historia czarnych, brązowych i arabów, tylko białych Europejczyków. Nie zamierzam zakłamywać historii i wspierać jej zakłamywania, żeby forsować multietniczną agendę. Po pierwsze jestem przeciwnikiem zakłamywania historii na potrzeby polityczne, a po drugie jestem przeciwnikiem samej tej agendy i polityki migracyjnej zachodu.
@wypok312 serio to taki problem, że jakąś księżniczkę zagra mulatka a rycerza Hindus? Każdy wie, że dzisiejsza struktura etniczna nie odpowiada ówczesnej. Gdyby to były filmy rysunkowe to też by był taki problem, że król dostał trochę ciemniejszą kreskę?
@wypok312: jednocześnie uważasz, że niebiali zrobią tu drugą Brazylię i cyt. syf, jaki tam panuje, czyli w domyśle coś gorszego, więc nie są godni życia w Europie, to co to jest jak nie rasizm, jeśli jego definicją ma być uważanie się za lepszego z powodu koloru skóry?