Aktywne Wpisy
Arboree +166
Wqrwia mnie to że ludzie nie są w stanie przejrzeć że wypowiedzi Brauna są strasznie sztuczne i odgrywane przez niego. Np. ma taką wqwiającą manierę robienia przerw i potakiwania w ciszy, niby zamyślony tym co powiedział xD no idiota po prostu. Żeby się nabrać na to piehdolenie to trzeba być ułomkiem z autyzmem
#bekazkonfederacji
#bekazkonfederacji
noipmezc +107
#heheszki #ukraina #wojna #rosja
Polecam się zastanowić nad tym co się postuje, bo wróg nie śpi.
Mam to gdzieś. Netflix zaorał już dzieła Tolkiena i Wiedźmina i generalnie ora wszystko. To że my za coś krytykujemy Rosję, oni też mogą przedstawiać jako zachodnią propagandę.
que? Panie fanatyku wojenny - to że na Ukrainie #!$%@? z Rosji ją napadły, to nie znaczy że zachód ideologicznie jest klarowny, idealny i nie można go krytykować...
Rosja też mówi że wszystkie jej wady są nieprawdziwe i że to zachodnia propaganda. A to za co krytykujemy Rosję, to fakty a nie propaganda. Podobnie jest tutaj w sprawie Netflixa, to nie propaganda, tylko oficjalna agenda którą Netfix szerzy. Diversity, inclusivity itd... Oni się z tym nie kryją, tylko oficjalnie o tym mówią.
@wypok312: Akurat Tolkiena ora amazon.
Może nie oglądać. Natomiast ja będę krytykował Netflixa, bo mogę krytykować. Dlaczego? Za antyeuropejską agendę.
Nie wyobrażam sobie chińskiego filmu historycznego, albo odwołującego się do chińskiej mitologii, gdzie grają czarni albo biali zastępujący Chińczyków. A Netflix usuwa wszystkie europejskie elementy ze swoich adaptacji, niszczy naszą tożsamość. Tak samo jak BLM niszczyło pomniki "złych białych" w USA i paliło flagi USA. Dla mnie Netflix to też wróg, tylko że na polu
Nic mnie to nie obchodzi. Filmy historyczne i odwołujące się do folkloru/kultury/legend nie odwołują się do obecnej struktury etnicznej i politycznej rodem z USA. Przynajmniej nie powinny. Ja w dodatku jestem przeciwnikiem tej struktury. To jest robienie z historii Europy historii Afryki, niszczenie tożsamości na poziomie kulturowym.
@zgubilem-konto:
Historia Europy to nie jest historia czarnych, brązowych i arabów, tylko białych Europejczyków. Nie zamierzam zakłamywać historii i wspierać jej zakłamywania, żeby forsować multietniczną agendę. Po pierwsze jestem przeciwnikiem zakłamywania historii na potrzeby polityczne, a po drugie jestem przeciwnikiem samej tej agendy i polityki migracyjnej zachodu.
Tak.
Mam. Podobnie jak większość europejskich widzów, którzy nie chcą zrobić z Europy drugiej Brazylii i syfu jaki tam panuje. A do tego to zmierza. Jestem eurocentryczny i etnocentryczny.
Nie uważam się za lepszego, więc nie. Uważam że Europa powinna zachować swoją tożsamość, tak samo jak chociażby Korea Południowa.