Aktywne Wpisy

Sathanas_Gloriam +123
Widzę, że na główną wleciał news o 12-latku, który zginął pędząc na elektrycznej hulajnodze i zaczęły się rozważania co zrobić, żeby poprawić sytuację. Żeby zobrazować skalę absurdu tego, gdzie żyjemy, podam przykład reportażu z Faktów TVN właśnie o wypadkach nieletnich na takich hulajnogach.
Otóż wyobraźcie sobie, że DWUKROTNIE wyemitowano praktycznie identyczny materiał i jako rozwiązanie problemu podano wprowadzenie nakazu jazdy w kaskach. TAK, TYLKO TO.
Nie było ani słowa o wpajaniu dzieciakom bezpiecznej
Otóż wyobraźcie sobie, że DWUKROTNIE wyemitowano praktycznie identyczny materiał i jako rozwiązanie problemu podano wprowadzenie nakazu jazdy w kaskach. TAK, TYLKO TO.
Nie było ani słowa o wpajaniu dzieciakom bezpiecznej

NuncjuszPapieski +39
Jestem generalnie dość nowy w tym uniwersum i nie mogę zrozumieć jednej rzeczy. Klapek ma córkę Junku z tą Khmerką, tak? Dlaczego on jej nie ogarnie obywatelstwa/paszportu polskiego? Przecież to byłaby dla jego córki mega korzyść w przyszłości jakby się chciała wyrwać z tego kraju 3 świata. Z ciekawości patrzyłem na formalności i wychodzi na to, że z racji, że w PL jest prawo krwi to ona ma od razu polskie obywatelstwo,

Dodaję czasem wpisy dot. Chóru Akademii Morskiej, w którym śpiewam i pojawił się news, który myślę fajnie podać dalej. Mianowicie, już w najbliższą niedzielę czyli 20 marca, o godzinie 20:00 wystąpimy na scenie w Atlas Arenie w #lodz gdzie odbędzie się koncert charytatywny "Razem z Ukrainą" (https://www.facebook.com/events/386619826148152). Na scenie wystąpi dość dużo gwiazd m.in. Vito Bambino, Zalewski, Igo, Daria Zawiałow, Stanisław Soyka, Anita Lipnicka, Kayah, Natalia Przybysz, Tina Karol, Dagadana, Jerry Heil oraz nasza niezastąpiona Daria Psekho, którą możecie znać z naszego wykonania "Dziwny jest ten świat" (do posłuchania o tu: https://www.youtube.com/watch?v=CCUJbK-y3iM). Całość koncertu na żywo będzie transmitowana w stacji TVN oraz na player.pl
Jaram się bardzo więc pijcie ze mno kompot ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#szczecin #pomocdlaukrainy #muzyka #koncert #rozrywka #chorakademiimorskiejwszczecinie
źródło: comment_1647245176Nr5KkkJHpsfNGP2Gh4Naqd.jpg
PobierzWszyscy za frajer i w puchę co łaska czy sprzedają na miejscu kontrolnie jakiś bilet np za 20 zł?
Pytam bo nigdy nie byłem na takim wydarzeniu a do Łodzi mam z godzinę jazdy i w sumie wolna niedzielę z odrobiną gotówki
Na wydarzenie będą sprzedawane bilety w cenie minimum 20zł, z których dochód idzie w całości do Polskiej Akcji Humanitarnej. Co ważne, każdy z artystów zrzekł się honorarium za występ. Dodatkowo, podczas całego koncertu, będzie można wysyłać SMSy, z których całość pieniędzy też idzie do PAH.
Bilety na koncert:
@Statys
Dziena!