Aktywne Wpisy
ChrisMayewski +71

BayzedMan +1
Moskwa otwiera szampana dzisiaj, ukraina ma realna szanse teraz na przegranie tej wojny jezeli zachod sie pokloci z dostawami i bedzie z nimi zwlekal. Ztka w Polsce to bedzie minimum co was czeka w przyszlosci, brawo warto bylo za wybory pisu xD
Zapomnijcie tez o solidarnosci europy, polska medialnie jest dzisiaj mieszana z blotem jako zdrajcy
Czemu to pisze? Juz mi nie zalezy na tym w sumie i tak jestem daleko od
Zapomnijcie tez o solidarnosci europy, polska medialnie jest dzisiaj mieszana z blotem jako zdrajcy
Czemu to pisze? Juz mi nie zalezy na tym w sumie i tak jestem daleko od

Przecież mieszkania budowane są w cyklach/etapach - jak tylko deweloperzy zobaczą, ze popyt będzie mniejszy, to zrezygnują z kolejnych etapów, i taki deweloper mając 4 kolejne etapy w planach w różnych miejscach wawy, oszacuje ryzyko i zrealizuje tylko 1. I tym sposobem, po prostu sprzeda po rozsądnych cenach te 200-300 mieszkań z 1 etapu najlepiej zarabiającym, który jeszcze na kredyt stać.
Np obok mnie deweloper mial budować 3ci budynek w tym roku, natomiast ostatnio słyszałem, ze wstrzymuje sie z rozpoczęciem budowy i podpisaniem umów przedwstępnych - no ciekawe czemu :)
#nbp #nieruchomosci
Tak o :-)
@BornInSmokes: Jaki wzrost raty? Ktoś, kto jeszcze nie ma kredytu nie ma żadnej raty, więc nic mu nie wzrasta. Weźmie kredyt na takie mieszkanie na jakie go będzie stać. Jeżeli ceny faktycznie jakoś drastycznie spadną to ludzie będą brali mniejszy kredyt i rata
To prawda z tym negocjowaniem. Chciałem w zeszłym roku mieszkanie kupić, to mi deweloper zaproponował... 0,1% rabatu ¯\_(ツ)_/¯
@goferek: Mnie nie interesuje mieszkanie deweloperskie, tylko jeżeli będę musiał coś kupować to kupię coś w centrum, którego wady zdążyły już dawno wyjść.
Co tam zrobi deweloper mając do wyboru sprzedać ze stratą czy hodlować to nie wiem, i mi to wisi.
@BornInSmokes: Albo mający inną nieruchomośc zdatną do obciązenia hipoteką, albo co, ale nie wiem gdzie wy widzicie to przepłacanie za najem.