Aktywne Wpisy
Chcemy z moim niebieskim paskiem kupić psa. Na tapecie są 2: corgi i samoyed. Nie wiem który lepiej się w bloku odnajdzie. Jakie są wasze doświadczenia? Który byłby lepszy? #psy #pieswbloku #zwierzaczki
Rocky_Zuma_Skye +599
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Przekazanie Migów to całkowicie nasza sprawa, a zastąpienie ich to skomplikowane, potrwa lata, ble, ble, ble.
Wygląda jakby chcieli tej wojny, ale za jej rozpętanie winna będzie Polska, bo sama przekazała Migi.
Nie podoba mi się to.
#ukraina
@mel0nik: Co innego lekki sprzęt, a co innego myśliwce.
To jest ta cienika linia, której przekroczenie może oznaczać wojnę.
Wiesz, historia wsparcia konfliktów, ma długą historię, natomiast nigdy nie doszło do tego, że jedna strona, przekazywała drugiej myśliwce.
Teraz pytanie co powinna zrobić Polska, powiedzieć: sprawdzamy i przekazać Migi?
@mel0nik: Dałbym sobie rękę uciąć, że chodziło również o przekazanie, ale linka znaleźć nie mogę, więc kłócić się nie będę.
@iTuTego: Na Ukrainie zaangażowali jedynie 1/4 sił lądowych, zostaje 3/4 sił lądowych, jeszcze marynarka, Iskandery w Królewcu i czerwony guzik.Jakby nie patrzeć, jest czym walczyć.
Ale nie o to mi chodziło, czy NATO ma walczyć czy nie, ale o to, że coś mi to podejrzanie wygląda, jakby winę chciano zrzucić na Polskę, coś w stylu: głupia Polska się wychyliła i przekazała samoloty, gdy mówiono, że
Być może te ich statystyki były pompowane za bardzo, dlatego próbują ściągać siły sojusznicze skąd się tylko da. Wcześniej Czeczenia, teraz ponoć w Białorusi jest opór, dlatego jeszcze nie ma tam ich wojska.
Teraz mówi się, że próbują ściągać nawet Syryjczyków. Zauważ, że mają takie nerwowe
@iTuTego: Niestety, tu art 5 może nie zadziałać lub może być różnie interpretowany.
Kwestia dyskusji.
A być może nie, masz odwagę zaryzykować życie i powiedzieć: sprawdzam?
@angerisagift: być może miało tak być, ale doszło głośno do opinii i się wylało.
Ciężko powiedzieć.
@iTuTego: Ten punkt jest usunięty o ile mi wiadomo.
Zelenski dalej będzie mógł być prezydentem, a Ukraina samodzielnie rządzić.
No i jest teraz: republiki + Krym -moim zdaniem na to Ukraina może się zgodzić.
Zakaz sojuszy w tym UE i NATO -moim zdaniem na to Ukraina absolutnie nie może się zgodzić.
I sytuacja jest patowa.