Aktywne Wpisy
thorgoth +363
Obejrzałem Łowców Skór, znakomity dokument od MAX (dawne HBO). Opowiada o procederze handlu informacjami o zgonach pacjentów przez załogi karetek pogotowia w Łodzi oraz o przypadkach gdy załoga karetki pomagała pacjentowi odejść z tego świata.
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
Miraski trzymajcie kciuki. 35 lat w bloku i dość :)
Czas pić kawę na własnym tarasie.
Czas pić kawę na własnym tarasie.
#euro
@size: nie wprowadzaj fejk njusów. Kolego.
Nie dla Ukraińców, a dla osób, które przyjęły rodziny pod swój dach. Bliska mi osoba przyjmuje teraz 2 kobiety i 3 dzieci. Utrzymaj teraz dodatkowe 5 osób nie mając wsparcia finansowego.
Ktoś im kazał? Myslalem, ze pomaga się w ramach swoich możliwości i to na co nas stać, a nie przyjmując kogoś pod dach od razu myśli się, że bedzie sie dostawalo pieniążki ode mnie i Ciebie, ale teraz juz wiem, ze jak sie komus pomaga to czeka sie na wsparcie
Zaoferował pomoc - mógł liczyć się z tym, że być może będzie musiał wyłożyć jakieś środki na kolejną pomoc tym ludziom. Nauczcie się myśleć samodzielnie, a nie robić głupoty, a potem wołać od państwa i społeczeństwa "daj, daj".
Nie chodzi o finansowanie, a wparcie - choćby takie jak żywność czy artykuły pierwszej potrzeby (co w dużych miastach całe szczęście jest).