Wpis z mikrobloga

Jaka marka farb jest najlepsza (ściany, sufit w mieszkaniu) oraz rodzaj (lateksowa, akrylowa). Czeka mnie malowanie tynk gipsowy, ale bardzo równy, więc tylko zagruntuje i będę malować na biało i zastanawiam się w co lecieć. Czytałem, że Beckers jest niezły dobrze myślę?
#farby #remont #remontujzwykopem #malowanie #dom #mieszkanie
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jak bedziesz tynki malował to mozesz i najtańszym dziadostwem. Efekt koncowy i tak bedzie tragiczny wiec nie ma co sie pchac w wieksze koszty :)
  • Odpowiedz
@Nethiu: @Quarel: tak wiem, że zgodnie ze sztuką powinna być gładź, ale na ten moment nie mam ani czasu ani hajsu, aby dopieszczać każdy szczegół. Robię na szybko, aby jak najszybciej zamieszkać a to i tak nie będzie docelowy remont
  • Odpowiedz
@Quarel: lepszy jest zwykły grunt czy farba gruntująca styknie (równy tynk gipsowy)? Czy na podkłat greinplast gruntująca lateksowa mogę potem położyć Magnat Ceramic i będzie okej?
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@rtp_diov: farba gruntującą to lipa, kup 5l farby akrylowej, 5 litrów gruntu Atlasa. I mieszaj w proporcjach 2.5 litra farby, 2 litry gruntu i wody tyle, żeby było dość rzadkie
  • Odpowiedz