@GratisLPG: Teraz nie przetłumaczysz- zrób run na bank, potem odstój godzinę pod stacją, a nastepnie za ostatnie pieniądze kup paletę konserwowej i jedź na granicę, "A JAK CI SIĘ NIE PODOBA TO HEHE JEĆ NA FRONDT". Czym dłużej to trwa, tym bardziej jestem skłonny uwierzyć w szachy 5d ruskich, że robiąc dziadowską ofensywę i kompromitując swoje wojska, w zamian rozpieprzą dwa kraje a nie jeden.
@tegie: Nie, zamiast pomagać tak jak kto może wchodzimy w fazę sprzedawania domu i brania kredytu żeby wszystko oddać. PIS wpadł w amok, to są debile myślący tylko o tym co będzie dziś, a już nie pamiętają, że jeszcze jest jutro.
@peszek_leszek Uchodźcy z Ukrainy mają między innymi pierwszeństwo w Urzędzie Pracy, a Ukraińskie dzieci mają pierwszeństwo w rekrutacji do przedszkoli
Najlepiej wrzucic wszystkich ukraincow do jednego worka, za darmo dostajo - SKANDAL!! Jest gro ukraincow ktorzy to pracowali i sciagneli rodziny i normalnie wynajmuja mieszkania nawet po wyzszych cenach, bo przeciez ukrowi sie nie wynajmuje, bo strach. Nasz narod jednak nawet w obliczu wojny, i tragiedii ma taki jad ze uj... Jedzcie k---a na ukraine tam chaty po 200 m stoja za free - na ktore ktos z---------l cale zycie a teraz
@StaryPijanyWyjadacz: nie mogę nigdzie znaleźć informacji o tym pierwszeństwie do żłobków i przedszkoli. Jakieś źródło? Na stronie mojego żłobka (miejski, miasto wojewódzkie) punkty ma się za: mieszkanie na terenie miasta, zatrudnienie, bycie samotnym rodzicem, dzieci z orzeczeniem o niepełnosprawności i zaszczepienie.
@GratisLPG: No tak, chłopski rozum i tanie polskie powiedzonka to najlepsza mądrość na jaką Cię stać. :) Jeżeli dla Ciebie udzielanie pomocy uciekającym przed wojną kobietom, dzieciom i starcom poprzez darmowe przejazdy i ciepły posiłek to nadgorliwość, to naprawdę zastanów się głęboko nad tym jakim jesteś człowiekiem i jakie reprezentujesz wartości.
@Wolfman91: ale ta symetria juz istnieje. Polak musi tylko isc złożyć podpis raz na pol roku. Powiedz, co mu przeszkadza? A nawet jesli tego nie zrobi to szpitale przecież nie sprawdzają czy masz ubezpieczenie przed przyjęciem xD w najgorszym wypadku wystawia Ci rachunek, ktory zapłacisz albo nie (większość nie płaci i nikt z tym nic nie robi).
Ja nie odmawiam pomocy Polakom w potrzebie. Sa do tego instytucje, funkcjonują i
@peszek_leszek: 500 plus, pierwszeństwo pod kAzdym katem z przychodni, szpitala z nawet z prywatnej placówki, dalej szukać? Niedługo na stacji paliw będą mieć nawet niższa cenę po okazaniu paszportu
Nie, zamiast pomagać tak jak kto może wchodzimy w fazę sprzedawania domu i brania kredytu żeby wszystko oddać. PIS wpadł w amok, to są debile myślący tylko o tym co będzie dziś, a już nie pamiętają, że jeszcze jest jutro.
@lucer: To nie są debile, to jest robione celowo. Polak na ostatnim miejscu we własnym kraju. To nie są polskie władze.
https://vm.tiktok.com/ZMLUqSk8N/
Czym dłużej to trwa, tym bardziej jestem skłonny uwierzyć w szachy 5d ruskich, że robiąc dziadowską ofensywę i kompromitując swoje wojska, w zamian rozpieprzą dwa kraje a nie jeden.
@tegie: Nie, zamiast pomagać tak jak kto może wchodzimy w fazę sprzedawania domu i brania kredytu żeby wszystko oddać. PIS wpadł w amok, to są debile myślący tylko o tym co będzie dziś, a już nie pamiętają, że jeszcze jest jutro.
@Brat_mexicano_TV: Jakby Putler zaatakował Polskę, to pewnie pierwszy byś s--------ł z kraju xDDD
Jest gro ukraincow ktorzy to pracowali i sciagneli rodziny i normalnie wynajmuja mieszkania nawet po wyzszych cenach, bo przeciez ukrowi sie nie wynajmuje, bo strach.
Nasz narod jednak nawet w obliczu wojny, i tragiedii ma taki jad ze uj... Jedzcie k---a na ukraine tam chaty po 200 m stoja za free - na ktore ktos z---------l cale zycie a teraz
Jeżeli dla Ciebie udzielanie pomocy uciekającym przed wojną kobietom, dzieciom i starcom poprzez darmowe przejazdy i ciepły posiłek to nadgorliwość, to naprawdę zastanów się głęboko nad tym jakim jesteś człowiekiem i jakie reprezentujesz wartości.
Ja nie odmawiam pomocy Polakom w potrzebie. Sa do tego instytucje, funkcjonują i
@AleDlaczegoTak: 10, bo 15 milionów
@Kismeth: Oj, wykopkom zaczyna się rozjeżdżać narracja i nie wiedzą co mają ze sobą zrobić xd ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Fajnie się na to wszystko przygląda.
Komentarz usunięty przez autora
@lucer: To nie są debile, to jest robione celowo. Polak na ostatnim miejscu we własnym kraju. To nie są polskie władze.