Aktywne Wpisy
JakDorobic_com +142
Przed Wami kolejne #rozdajo, ponownie z motywem sportowym (ง ͠° ͟ل͜ ͡°)ง
Mamy dla Was wartościową nagrodę w postaci odżywki białkowej WPC o smaku kawowym z limitowanej edycji Kevin Levrone (proszek, 2 kg). Wartość rynkowa nagrody to co najmniej 169 zł!
Białko możecie sami spożyć, dać komuś na prezent lub sprzedać z zyskiem! Data przydatności to
Mamy dla Was wartościową nagrodę w postaci odżywki białkowej WPC o smaku kawowym z limitowanej edycji Kevin Levrone (proszek, 2 kg). Wartość rynkowa nagrody to co najmniej 169 zł!
Białko możecie sami spożyć, dać komuś na prezent lub sprzedać z zyskiem! Data przydatności to
kataklysm +8
A na przejście wchodzę tak.
Jak się coś stanie to płacz i ograniczenia prędkości do 5km/h
#polskiedrogi
#prawojazdy
Jak się coś stanie to płacz i ograniczenia prędkości do 5km/h
#polskiedrogi
#prawojazdy
Dziś w radio był jakiś program o dzieciach z autyzmem.
No oczywiście jest to problem i ogólnie p--------e.
Natomiast we wszystkich tych programach czy radio czy tv, przestawiane są głównie DZIECI
Dlatego mam pytanie.
Co się dzieje z osobami powyżej np 15 roku życia, albo 20 lub 25.
Nagle autyzm znika? (pytam poważnie bo w moim i bliższym i dalszym otoczeniu nigdy nie było nikogo z autyzmem)
Tacy dorośli ludzie mają np jakiś stopień niepełnosprawności i rentę i np nie idą w ogóle do pracy?
Ktoś mi to wyjaśni?
#autyzm #kiciochpyta
W dalszej części odnosze się do autyzmu jako-tako funkcjonującego.
@
@HolyTrain: Skąd takie dane?
A to że nie pokazuje się dorosłych to też nie wiem XD
@Lamiamia: ale znasz takie osoby? Ja np żyjąc na tym świecie już 40 lat nie znam niktogo z autyzmem, natomiast znam osoby "dziwne", choć to w sumie jak popatrzeć na przekrój społeczny to jest normą. Zawsze się trafi ktoś "dziwny" bo przecież ludzie
Jakkolwiek źle by to nie brzmiało, te cechy
Coś jak w "piękny umysł". Ludzie natomiast demonizują ten autyzm (głównie przez wysrywy medialne) że jest to tragedia. Dziecko komunikuje się w sposób " YYyyyYYYyyy" i co dziennie rozmazuje kupę na ścianie...
Dlatgo pytam, co się z takimi ludźmi dzieje w dorosłości bo media na ich temat milczą...
https://youtu.be/fa2rYRg2Pyw
o ile dobrze pamiętam to rodzice zostali pozostawieni sami sobie i lekarze nie chcieli pomóc.
Minęło 30 lat a one nadal są małe...