Wpis z mikrobloga

Też tak macie od tych 10 dni, że przestaliście żyć "swoim" życiem? Coraz mniej poświęcacie się hobby i rzeczom, które do tej pory sprawiały wam przyjemność? Jakbyście mieli wyrzuty sumienia, że na Ukrainie dzieje się masakra a ty siedzisz i zajmujesz się sobą, tworzysz coś, snujesz plany na przyszłość. Przez cały dzień mam w głowie praktycznie tylko tą jedną rzecz. Jakoś wszystko inne schodzi na dalszy plan. Czy to już przesada? Czuję się winna, że kiedy giną nasi sąsiedzi ja jestem względnie bezpieczna i winna, że wogole żyje? Nie widzę już w niczym sensu i nadziei, że będzie lepiej, czuję, że rzeczy z dnia na dzień zachodzą za daleko a to dopiero niecałe dwa tygodnie ataku. Nie chce mi się już nic w życiu planować i się odzywać do kogokolwiek. Myślę, że większość ludzi ma te same odczucia, ale muszę to z siebie wyrzucić
Sorry jak komuś wpis wyskoczył kilka razy, ale nie wiem czemu kiedy chciałam zrobić nową linijkę na telefonie to mi automatycznie wstawiało wpis.
#wojna #ukraina #depresja
  • 85
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szatkownica: Ja bardzo dużo czasu poświęcam tematowi wojny, wszystko zeszło na drugi plan, bo Świat w którym żyłem przez 30 lat całkowicie się zmienił. Mają teraz miejsce ważne historycznie wydarzenia z punktu widzenia naszego regionu. Nie mniej jednak, jak mam jakieś obowiązki to staram się je wypełniać. Też nie izoluje się od innych ludzi i spędzam z nimi czas, jak gdyby nigdy nic.
  • Odpowiedz
@szatkownica: Nie. Poddanie się tym myślom i żyć tylko tym co się dzieje na Ukrainie to najgorsze co można zrobić. Jesteś bezpieczna, powinnaś się z tego cieszyć i czerpać z życia. Wiadomo, jest źle, współczuję im, martwię się również o to, czy u nas wszystko będzie dobrze, ale trzeba w tym wszystkim znaleźć równowagę. A na razie jest dobrze, więc cieszę się z urlopu, gram w Odysseye i gituwa
  • Odpowiedz
@Disegno: Czyli nie szanujesz wolności słowa ok. Nie pisałem o ograniczeniu pomocy tylko trzymaniu się tego co mamy obecnie czyli wpuszczamy uchodźców i ślemy tam b--ń. Większe ustępstwa na rzecz Ukrainy są już dla nas niebezpieczne chociażby w relacjach z samą Ukrainą, gdy okaże się że nie będzie zgody wewnątrz Unii co do jej akcesji w struktury UE. Mimo zbliżenia stosunków w wyniku działań wojennych nadal mogą być naszymi rywalami
  • Odpowiedz
Też tak macie od tych 10 dni, że przestaliście żyć "swoim" życiem? Coraz mniej poświęcacie się hobby i rzeczom, które do tej pory sprawiały wam przyjemność? Jakbyście mieli wyrzuty sumienia, że KORONAWIRUS zabija w XXXX 1000 osob

@szatkownica: rinse and repeat, tym razem sa blyski i grzmoty a efekty sa namacalne.
  • Odpowiedz
@szatkownica: Jestem gigachad i mam w------e w problemy innych ;) tylko dziewczynki przejmują się gierkami rządowymi. Bede się przejmował jak polske wyjebią w kosmos bo będe musiał wtedy w ciągu kilku godzin spakować walizki i żyć sobie w ciepłych krajach. W 23min będe w Czechach żeby mieć beke z cipeczek które zostały i będą sikać ze strachu jak będa do nich strzelać xDDD
  • Odpowiedz