Aktywne Wpisy
Cancermoon +476
To było piękne uczucie do teraz je odczuwam
Anty_Chryst +8
Jakiś frajer nalepił mi karnego #!$%@? za złe parkowanie, a ja tylko stanąłem tak, żeby się zrównać z innym samochodem, który źle stał.
Po wyjściu wiedziałem, że źle stanąłem ale nie będę odpalał samochodu i poprawiał, jak idę na 5 minut do Lidla
No i teraz moje pytanie czy jak pójdę na policję albo straż miejską to oni coś z tym zrobią? Kamery są idealnie bo to parking lidla
Normalnie bym odpuścił
Po wyjściu wiedziałem, że źle stanąłem ale nie będę odpalał samochodu i poprawiał, jak idę na 5 minut do Lidla
No i teraz moje pytanie czy jak pójdę na policję albo straż miejską to oni coś z tym zrobią? Kamery są idealnie bo to parking lidla
Normalnie bym odpuścił
Mapki, gdzie kolorowane są całe obszary na które wjechali Rosjanie to tylko wspieranie rosyjskiej propagandy, bo Rosja nie ma sił, żeby rozpraszać ludzi po tak wielkich terenach. Ich wojska jeżdżą w zwartych kolumnach i tylko przeganiają regularną armię Ukrainy, zostawiając sobie na tyłach uzbrojonych cywili i ukraiński WOT, który z zapałem niszczy sprzęt pozostawiony przez Rosjan przy drodze z powodu braku paliwa.
#ukraina #rosja #wojsko #wojna
@mexxl: bez przesady. Regularne, ciężkie wojska Ukrainy cofają się gdy muszą i nie zostają na tyłach, żeby siać dywersję, bo nie miałyby zaopatrzenia.
@werter_do_jercewa: ale zajęta droga to zajęta droga. Jedną nitkę drogi dużo łatwiej przeciąć i odciąć czoło armii od zaopatrzenia, niż pół województwa.
@galicjanin: to kwestia zderzenia wielkiego morale Ukraińców i niskiego morale Rosjan.
Rosjanie mimo popełniania zbrodni to nie są jakieś oszalałe z nienawiści zwierzęta i zwykły ruski poborowy serio #!$%@? dostaje i nie wie co robić,
Ukraina dogada sie z Rosja, ze np Krym i costam im oddadza, ruskie cofnie wojska
Europa/Zachod powie ze sankcje zdejma, i wroca do rozmow jak ruskie wyjada z krmu, donbasu itd czyli wroca do granic z 2014r.
Dlaczego tak mysle? Bo te sankcje sa za grube. Odwracanie ich nie bedzie szybkim i latwym procesem.
@werter_do_jercewa: niewiele mu to da, bo sankcje na Rosję są mordercze i jeśliby się utrzymały, to przeciętny Rosjanin w ciągu roku zacznie gruz żreć.
@skitarii: wystarczy ze ich front jest rozciagniety na dlugosci 1500 KILOMETROW!!!! z 3 kierunkow ( ͡º ͜ʖ͡º)
Pamietajcie: ISKANDERY
tak tylko wrzuce moja symulacje z przed 6 dni (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Ukraina dogada sie z Rosja, ze np Krym i costam im oddadza, ruskie cofnie wojska
Europa/Zachod powie ze sankcje zdejma, i wroca do rozmow jak ruskie wyjada z krmu, donbasu itd czyli wroca do granic z 2014r.
Dlaczego tak mysle? Bo te sankcje sa za grube. Odwracanie ich nie bedzie szybkim i latwym procesem.
ukraina krymu nie odda, jest czescia zaporoza, bo kto daje i