Aktywne Wpisy
wszystkogra +199
Smutno się patrzy na straty ZSU w Donbasie. To ukraińscy wojownicy bronią Ukrainy, ale i co ważniejsze Europy od tego terrorystycznego potwora. Daliśmy się wciągnąć w jakieś afery zbożowe czy malinowe. Wiadomo, to musi być uregulowane i wyjaśnione, ale źle się patrzy na te antyukraińskie nastroje. Idziemy tym na ręke rosji, a zapominamy jako społeczeństwo o tym, że najważniejsza jest przegrana z kretesem swołoczy ruskiej.
#ukraina #rosja #wojna
#ukraina #rosja #wojna
Serio źle to brzmi z ust tego żałosnego showmana...
Zresztą widać po komentarzach. Tragedia będzie, jak jeszcze zostanie prezydentem.
#ukraina #wojna #rosja #bekazlewactwa #holownia #polska
Zresztą widać po komentarzach. Tragedia będzie, jak jeszcze zostanie prezydentem.
#ukraina #wojna #rosja #bekazlewactwa #holownia #polska
Anyway wracając do tematu dziś moja kuzynka oświadczyła mojej mamie, że wypowiedziała umowę najmu swoim znajomym. Bo trzeba Uchodźcom pomagać, a na pytanie mojej mamy co z nimi w sensie jej znajomymi, to powiedziała że język znają to sobię poradzą xd
To już dla mnie totalny absurd.
Na domiar złego z rynku pracy też nieciekawe informację płyną, spada produkcja, mniej zamówień mniej pracy.
W mojej pracy miały być duże zwolnienia osób zatrudnionych przez agencje i tych którym się umowy kończą. Teraz znowu słyszę, że z "okazji" wojny boją się nie przedłużać umów z Ukraińcami. Ponoć taka sytuacja jest na całym rynku w dolnośląskim.
Jeszcze ta tarcza antyputinowska zaproponowana przez rząd, szczerze już nie mam siły tego komentować ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#wynajem #pracbaza #nieruchomosci #bekazpisu #ukraina
Ze swojego środowiska nigdzie nie słyszałem o wypowiadaniu umów, ale widziałem kilka sytuacji gdzie ktoś sare mieszkanie po babci uprzątnął i udostępnił wojennym uchodźcom z Ukrainy, więc może te mieszkania wrócą potem na rynek?
Jedyny ratunek, ze Ukraincy wyjada dalej do UE - ktore sie przed nimi otworzylo i gdzie beda w uprzywilejowanej pozycji. Tylko tam tez beda jeszcze mocniej rywalizowac najpewniej z Polakami w dobie nadchodzacego spowolnienia xD.
Anegdot nie komentuje, no mogę powiedzieć tylko że ci znajomi może byli problematyczni i uchodźcy to tylko dobra wymówka dla kuzynki (
Komentarz usunięty przez moderatora