Aktywne Wpisy
matiKKS +10
Szukam serialu na jesienno-zimowe wieczory. Długość odcinka najlepiej nie więcej niż godzina, ilość do 100 odcinków lub niewiele więcej. Pozbawiony wielokrotnych scen seksu, erotyzmu, ciągłych przekleństw. Serial już skończony, żeby nie czekać na kolejne sezony. Przez 4 lata przerobiliśmy dwa kompletnie różne seriale, które przypadły nam do gustu- The Crown i Ranczo.
Na pewno odpadają:
- The office (nie ten humor dla drugiej osoby)
- Dom z papieru
- Breaking bad (widziałem)
- Skazany na śmierć (widzieliśmy)
Na pewno odpadają:
- The office (nie ten humor dla drugiej osoby)
- Dom z papieru
- Breaking bad (widziałem)
- Skazany na śmierć (widzieliśmy)
g0blacK +383
Czy istnienie płacy minimalnej pociąga za sobą większe bezrobocie? Z badań empirycznych wynika, że kwestia nie jest jednoznaczna, ale bliżej prawdy jest chyba Szumlewicz – o ile płaca minimalna nie jest podnoszona poza granice zdrowego rozsądku, jej negatywny wpływ jest pomijalny.
Za to Szumlewicz ośmieszył się na sam koniec definitywnie.
@fantomasas: Bo sam teoretyzuje i uważa, że ma rację? Tam przygania kocioł garnkowi plus Szumlewicza już każdy na wykopie zna xD
Całkiem jak korwiniści na
@fantomasas: Cóż, lewaki się kłaniają, ten sam poziom merytoryczny xD
@fantomasas: Jest o pensji minimalnej, więc w czym rzecz. Ja nawet zauważyłem, że nie jest całkowicie do bani i ma sens.
jeśli ktoś wytwarza dobra w miarę wysokiej jakości, a więc o w miarę wysokiej cenie,, to z jego perspektywy nawet lepiej jest, by pracę miało mniej osób, ale lepiej zarabiali - bo np. kogoś, kto zarabia 1600zł miesięcznie i tak nie stać na buty za 300zł, a kogoś, kto zarabia