Wpis z mikrobloga

a co było z paliwem nie tak? tez mam wrażenie ze na tym circle k jakieś gorsze paliwo

@monmon96: @MagnusMaximus69: Mam 5-6 rok ten sam samochód, benzynowe Volvo 2.0 z automatem, po zatankowaniu na tym Circle K w Gnieźnie zaczął mi się komunikat skrzyni biegów którego w życiu nie widziałem. Doczytałem i okazalo się że to brak mocy i skrzynia wtedy przechodzi w inny tryb. Czułem to też i
  • Odpowiedz
@MagnusMaximus69: @monmon96: A dodam jeszcze że mam przypadek w rodzinie gdzie po tankowaniu (ale diesla) na Shellu zaczęły się cyrki i okazało się że była domieszka benzyny!
Marka stacji w Polsce NIC nie znaczy - wszędzie janusze cwaniaki i fuszerka. Niestety tylko ten partyjny Orlen jakoś trzyma poziom :/
  • Odpowiedz
@Saeglopur: mnie po ostatnim tankowaniu na Circle k zaczął dziwnie chodzić silnik, do tego słaba wydajność paliwa przy ekonomicznej jeździe, gdzie bardzo szybko wskazówka baku paliwa zeszła do zera, nie jestem mechanikiem ale też bym radził się trzymać z daleka od tej stacji, dzięki za odpowiedź
  • Odpowiedz
@Saeglopur: @monmon96: jakość paliwa zależy od obsługi stacji i podejścia właściciela. Najbliżej mam Orlen i paliwo jest względnie dobre - odkąd pamiętam nie miałem problemów z jakością paliwa. Niedaleko (15 miniut) inny Orlen gdzie cena z reguły o 0,20gr tańsza na litrze i na 5 tankowań po 2 auto było zdecydowanie słabsze.

Głównie tankuję na Circle K bo paliwo nieznacznie droższe niż na Orlenie w dodatku w porówniu do
  • Odpowiedz
@MagnusMaximus69: Nie mam ideologii stacyjnych. Tylko jakość/odległość/cena przez to tankuje statoil / transoil /moya express.
Gdy trasa to staram się przed trasą wybrać stacje gdzie będę się tankował ale nie zawsze się chce i zajeżdża się na jakąś po drodze.
  • Odpowiedz