Wpis z mikrobloga

@prawiedobrze: w każdym spisie siły armii przez magazyny siły pancerne onuców wyliczane są na 22 tysiące czołgów ale jak przytoczyłem kiedyś artykuł, 70% nie jest rozlokowane bo czeka na utylizacje. Wychodzi 6k czołów czynnycj, potem zdziwko że 2 w rankingu srosija nie potrafi podbić Ukrainy z 27 miejsca
  • Odpowiedz
@Pamelsonik najnowszy ruski sprzęt nadal jest gorszy niż dwudziestoletni zachodni. Dla javelinów i NLAW to żaden problem. T-72 w wersji b3 akurat jeździły od samego początku i wiele już zostało zniszczonych
  • Odpowiedz
a to jeździ, czy to tylko na pokaz 1 sztuka?

@Ama-gi: jest ich ponad 600 do najnowszego standard B3M.

w każdym spisie siły armii przez magazyny siły pancerne onuców wyliczane są na 22 tysiące czołgów ale jak przytoczyłem kiedyś artykuł, 70% nie jest rozlokowane bo czeka na utylizacje. Wychodzi 6k czołów czynnycj, potem zdziwko że 2 w rankingu srosija nie potrafi podbić Ukrainy z 27
  • Odpowiedz
@Pamelsonik: rosja jezdzi po ukrainie jak po swoim, najpierw przejmuje sie male miasta potem te duże bo tam jest najwiecej wojska. Wg ekspertow rosja ma 99.99% na wygraną tylko cud uratuje ukraine
  • Odpowiedz
rosja jezdzi po ukrainie jak po swoim, najpierw przejmuje sie male miasta potem te duże bo tam jest najwiecej wojska. Wg ekspertow rosja ma 99.99% na wygraną tylko cud uratuje ukraine

@KOXsu: No na razie wygląda że jak będzie wstanie dalej nacierać przez następne tygodnie to wygra. Ale jest spora szansa że nie mają na to środków i wezmą korzystny pat.
  • Odpowiedz
@KOXsu: Według ekspertów z Pentagonu onuce miały wziąć całą Ukrainę w 2 dni. Według mojego dziadka św. jak się rozpędzą to w 12 godzin są pod Berlinem. Obstawiam że dziadek się w grobie przewraca.
  • Odpowiedz
@Pamelsonik 2016 to złom już, pewnie licznik ze 3x cofnięty i nawet panoramy nie ma. Dwa lata max i się wymienia na nowy... kto dzisiaj jeździ takim bez gwarancyji?
  • Odpowiedz