Czy ktoś ma jakaś analizę co się stanie jak już ruscy zdobędą Kijów? Nadal jest ich bardzo dużo. Straty w porównaniu do całości armi są marginalne i mimo ze nie idzie im tak jak zaplanowali to powoli idą do przodu. Ile Kijów może wytrzymać pod ostrzałem i bombardowaniem? Miesiąc?… liczyłem dzisiaj na te negocjacje chodź w głębi ducha wiedziałem ze nie maja szans :( Zastanawia mnie tylko co będzie dalej, jak europejskie głowy widza świat za rok, dwa czy piec lat? #ukraina
@elmyn: ustanowienie marionetkowego rządu i próba przejęcia kontroli nad państwem. Ale rząd marionetkowy ma tylko wtedy sens gdy ma jakiekolwiek poparcie w świecie. Obecnie poprą go oczywiście Rosja, Białoruś, Czeczenia i może Węgry. Trochę mało, ale to pozwoli już Putinowi uruchomić maszynę propagandową, że rząd prorosyjski dąży do pokoju ale musi walczyć z buntownikami. Z czasem część społeczeństwa, zmęczona wojną, zacznie po cichu go uznawać. Tak ruskie robili to do tej
Zastanawia mnie tylko co będzie dalej, jak europejskie głowy widza świat za rok, dwa czy piec lat? #ukraina
Tak ruskie robili to do tej