Wpis z mikrobloga

Swoją drogą to pięknie teraz widać w jakiej bańce propagandowej żył wykop przez tyle lat. ruskie trolle robiły dobrą robotę.

Zachód był uważany za zgniły twór, który nie jest w stanie się obronić. Samo LGBT, feministki i upadające kraje bez pomysłu na siebie i wojsko, które ucieknie po pierwszym wystrzale.

Wschód - ciągłe inwestycje w armię, masa wojska na chodzie, memy z putinem jeżdżącym na niedźwiedziu.

I ta wojna zweryfikowała tą wizję świata. Okazało się jak zawsze, że krowa która dużo ryczy mało mleka daje i ci potężni ruscy wyglądają jak dzieci we mgle a NATO jak sprawna machina wojenna, która nawet nie musi bezpośrednio zaangażować się w konflikt, żeby zrobić ogromną różnicę.

#ukraina #wojna
  • 87
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ly000: Faktycznie, ostatnio się tu pojawiało sporo zarzutów o to że na przykład Braun jest ruskim agentem, co wydaje mi się jak najbardziej niesłuszne i dopowiedziałem sobie to tutaj do tonu Twojej wypowiedzi, mea culpa, też ewidentnie popełniam błędy.

Tak czy inaczej, jak najbardziej nie zgadzam się z wnioskowaniem że skoro ruska propaganda mówi o szkodliwych trendach kulturowych na zachodzie, to sam ten fakt dowodzi że te trendy nie są
  • Odpowiedz
I rzeczywistość ich zweryfikowała, bo wszyscy jak jeden mąż, ponad podziałami, rzucili się na pomoc i okazuje się, że ta propaganda jednak istnieje tylko w głowach, bo jak trzeba, to lewak i prawak pójdą razem na granicę i będą pomagać potrzebującym.

@cutecatboy: w czasie wojny zapominałeś dodać, jak o 9/11 poczytasz to też wszyscy byli braćmi przez krótką chwilę. I nie wiem czemu to prawicowa propaganda skoro te durnoty to
  • Odpowiedz
@KEjAf: Jeżeli szkodliwość tych trendów jest wyssana z palca, jeżeli jednocześnie krytykuję się podobny 'pakiet' wad co kreml i w podobny sposób, to ja nie wierzę w zbieg okoliczności. To jest cały pakiet poglądów wyssanych z palca. Popatrz na takie osobistości jak Braun, Cejrowski czy Korwin. Wszyscy oni mają ten sam pakiet poglądów, który jest kompatybilny z propagandą Kremla. Ta propaganda jest szkodliwa.
  • Odpowiedz
@ly000: No ale dlaczego twierdzisz że jest szkodliwa?
Uzasadniasz to tylko tym że jest podobna do tego co mówi się w rosyjskiej telewizji. To nie jest żadne uzasadnienie.

Brzmi to dla mnie dokładnie jak to porównanie którym posłużyłem się powyżej (dlatego zresztą się nim posłużyłem). Gdybyś usłyszał jak w Rosyjskiej telewizji zaleca się zdrową dietę a później krzyczał że każdy dietetyk to ruski agent i tylko spaślakom z cukrzycą można zaufać,
  • Odpowiedz