Aktywne Wpisy
AyDeeKay +8
Wie ktoś jak zapobiegać parowaniu szyb po wejściu do auta? Rano przy lekkim przymrozku, po użyciu odmrażacza wchodzę do auta i w dosłownie minutę po wejściu mam całą szybę zaparowaną od wewnątrz, można to czymś załatwić żeby tak nie parowały? #motoryzacja #pytanie #samochody
R_O_T_T_E_N +578
Niepokoi mnie to. Zwłaszcza po relacji jednego Mirka, że w ośrodkach przyjmowania uchodźców zachowują się jak zwierzęta.
Przy okazji - to był piękny, nieprzespany weekend na tagu. ( ͡º ͜ʖ͡º) Jutro do roboty, więc na kilkanaście godzin odcinam się od informacji.
#ukraina #rosja #bialorus #wojna
@Kacper199555: Jeszcze wczoraj też tak myślałem, bo było ich stosunkowo niewiele, ale dzisiejsze zdjęcia, na które natrafiłem, to już jest dla mnie mega dziwne. Na Ukrainie uczyłoby się aż tylu ciemnoskórych? Jak już bym miał wyjeżdżać na zagraniczne studia, to wybrałbym coś bardziej na zachodzie Europy. Choć faktem jest, że mówię to z mojego punktu widzenia.
1) Ukraina jest świetnym krajem dla studiowania dla ludzi z biednych krajów afrykańskich. Więc nie powinno to nikogo dziwić że są osoby o takim odcieniu skóry które nie zdążyły się ewakuować, lub nie miały środków żeby zrobić to wystarczająco szybko.
2) Jest szansa że zostały jakieś resztki z tego co białoruś próbowała nam podrzucić, ale na to nie mam żadnych dowodów i źródeł, czysto moje przemyślenia.
@xblackwidowx: Oczywiście. Spotykam takich wielu. Jednak jak to się ma do mojego pytania?
Mylilem się, a Wy potrafiliście normalnie wyprowadzić mnie
Czysto moje przemyślenia- zaczęło się w czwartek rano, mamy 1 w poniedziałek. Mam wrażenie że do soboty ludzie po prostu uciekali i nie za bardzo mieli czas na problemy rasizmu. Pierwsi Hindusi są już w Polsce i jechali w pierwszych transportach razem z Ukrainą bo widziałem
@Panciak: Ale po tym co napisałeś już mi się wszystko układa. Skoro pierwszeństwo mają Ukraińcy, to reszta się tłoczy i łatwo zrobić zdjęcie, że jest ich tam w opór.
@xblackwidowx: tak, straszny rasizm, po niedawnych wydarzeniach na granicy z Białorusią i obecnych na Ukrainie nie ma żadnych powodów żeby połączyć te fakty i zastanowić się, czy osoby na 90% nie będące rodowitymi Ukraińcami przekraczające granicę nie stanowią żadnego zagrożenia dywersyjnego, ryzyka sabotażu czy działań szpiegowskich za obietnice czy groźby Łukaszenki.
Powinniśmy przemilczeć to oczywiste ryzyko, bo ktoś na Twitterze może wyskoczyć