Wpis z mikrobloga

A oto moja ISS - Simple World. Zrobiona wczoraj stacja kosmiczna, z którą wracam podbijać kosmos.

Stacja jest w surowym stanie i jeszcze pusta. Pokoi starczy na 8 orbitujących Kerbali w okół Kerbinu na wysokości osiemdziesięciu tysięcy kilometrów.

Zebrana energia - 25tys

Jest to główna stacja przeładunkowa, skąd w przyszłości będą wyruszały ekspedycje badające kosmos. Wygląda bosko :D

#kerbalspaceprogram
traceur07 - A oto moja ISS - Simple World. Zrobiona wczoraj stacja kosmiczna, z którą...

źródło: comment_dRtigXEBWUecLlaSQGoXMVcKcTP7ejiz.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fliperro: Właśnie leci stelaż na zbiorniki z paliwem :D

Wykonałem 9 lotów, ale gdyby się uprzeć to mógłbym zbudować ją w pięciu, ale wtedy rakiety byłyby ciężkie na manewrowanie, którego jest sporo.

Wolałem polecieć 9 razy niż kombinować :)

• Odpowiedz
@klekseusz: daj znać jak Ci wyszło :)

Ja po dwóch godzinach dokowań stwierdziłem że sprawdzę w końcu tego autopilota MechJeb. Pobrałem i zainstalowałem, okazało się że to duża oszczędność paliwa, czasu i nerwów, choć dokować musiałem ręcznie, bo to automatyczne dokowanie daje jeszcze wiele do życzenia :)
  • Odpowiedz
@traceur07: ja jeszcze z mechjebem nie próbowałem, ale myślę, że warto wiedzieć jak ręcznie dokować - to tak jak z zadaniami z matematyki, rzadko kiedy używasz, ale znasz zasadę działania ;p

a powiedz mi czy dobrze rozumuję, że aby podróżować do innych planet, należy przetransportować dodatkowe paliwo na stację, a z niej zbiorniki przedokować do naszej rakiety a potem lecimy gdzie chcemy? :P
  • Odpowiedz
@klekseusz: Jest masa sposobów aby lecieć na inne planety. Można bezpośrednio z ziemi wyprowadzić dużą rakietę w kosmos, można też zbudować lżejszą rakietę, zatankować na stacji do pełna i lecieć dalej, można tak jak mówisz podczepić zbiornik z silnikiem na stacji i lecieć dalej. Ja mam teraz w planach zbudowanie rakiety z kilku części na stacji, bo znowu wyprowadzać takie olbrzymy jak ten poniżej, to mi się nie chce :D
traceur07 - @klekseusz: Jest masa sposobów aby lecieć na inne planety. Można bezpośre...

źródło: comment_211KNkJJlmoZjNY0s6SPBX9AM7BaY7Si.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@traceur07: szczerze mówiąc, nawet nie sądziłem, że jest możliwe wyprowadzenie tak wielkiej rakiety, jak rozwiązać wówczas problem ze stabilizacją ? dopiero miesiąc w to gram, stąd te pytania ;p
  • Odpowiedz
@klekseusz: Ze stabilizacją nie miałem najmniejszych problemów. Jest dużo połączeń szarą taśmą, więc jest solidnie zbudowana. Ma ponadto koło zamachowe oraz stabilizacje RCS, a wynosiłem ją podpiętą za wszystkie cztery silniki.

Tym okrętem dotarłem najdalej do pierwszej planety od słońca, ale tylko przeleciałem obok, bo nie starczyłoby paliwa na wyhamowanie i złapanie orbity.
  • Odpowiedz
@Promozet1: masz części rakiety, łączysz i patrzysz czy działa :) Nic prostszego. Ogólnie to nie polecam, bo jak przy niej usiadłem to zmarnowałem masę czasu, zamiast zajmować się czymś innym, no ale mam dzięki temu zajebistą stacje kosmiczną :D

Siadasz rano i już jest trzecia..

• Odpowiedz