Aktywne Wpisy
moll +150
Takiego rzułtego sobie na urodziny zrobiłam :)
uprzedzając pytania - dobry, taki nie za słodki. Gorzka czekolada, krem cytrynowy, dżem malinowy. Biszkopt i krem barwione dla ładniejszego efektu
#gotujzwykopem #bojowkapiekarska #tort #jedzenie
uprzedzając pytania - dobry, taki nie za słodki. Gorzka czekolada, krem cytrynowy, dżem malinowy. Biszkopt i krem barwione dla ładniejszego efektu
#gotujzwykopem #bojowkapiekarska #tort #jedzenie
KosmicznyPaczek +60
Uważajcie teraz. Znajoma pracuje w Dino. Nie może sobie jechać do pracy samochodem bo klient nie będzie miał gdzie zaparkować xD Oczywiście wiocha zabita dechami i musiałaby zapieprzac na pieszo 10km. Historii z tego kołchozu mam po kokardę, ale to już w ogóle cringe.
#pracbaza #januszebiznesu #januszex #praca #ciekawostki #dino
#pracbaza #januszebiznesu #januszex #praca #ciekawostki #dino
Tak ze swojej strony obserwuje też inne Państwa i ich zachowanie. Po Gruzji i Białorusi która protestowała przeciwko swoim rządom teraz moja uwaga skupiła się na Erdoganie i Turcji.
Czy Pan Erdogan po tych nowych sankcjach Europejskich zamknie cieśninę czy nie?
Bo taki był dość waleczny wcześniej i jednocześnie unikał konfrontacji. Ten rozkrok jest coraz szerszy. W tym szpagacie mogą się klejnoty potłuc =] Większe szpagaty już tylko UEFA i FIFA robią.
Kto by się spodziewał, że Ukraina ma szanse dzisiaj co? Myślę, że niewiele osób. Wygrają jednak detale. Te kilkanaście dni to będą najcięższe dni nie tylko dla nich ale dla nas też. Pamiętajcie, że po ewentualnym upadku Ukrainy wszystkie dostępne Iskandery (i nie tylko) Rosjanie wycelują w Polskę.
To jest też test dla NATO w ile dni jest w stanie osiągnąć gotowość. Póki co to troszkę słabo (już nie mówiąc o tym, że NATO powinno być zdecydowanie bardziej ofensywne w swoich działaniach)
#wojna #ukraina #rosja #geopolityka
Jak myślisz, że Erdogan sam w pojedynkę będzie podejmował takie decyzje to nie, jest w NATO i musi działać współpracy.
Ale coś rzeczywiście powoli zaczyna się zmieniać bo czytam o dronach Bayraktar TB2. No zobaczymy.