Aktywne Wpisy
czehuziom +786
Jak mnie #!$%@? polska policja. Ktoś zrobił włam na FB mojej znajomej. Po pierwszych słowach przywitania się domyśliłem się, że to nie ona. Jak już pojawil się tekst o problemie z wypłatą kasy i czy mogę podać BLIK, od razu wiedziałem co się święci.
Podałem BLIK, żeby sprawdzić gdzie znajduje się oszust.
Przytrzymałem go dosyć długo żeby czekał przy bankomacie.
Międzyczasie zadzwonilem na 112 gdzie przekazano mi info, że to nie oni
Podałem BLIK, żeby sprawdzić gdzie znajduje się oszust.
Przytrzymałem go dosyć długo żeby czekał przy bankomacie.
Międzyczasie zadzwonilem na 112 gdzie przekazano mi info, że to nie oni
Wrrronika +203
Baba ma od niedawna choupa i się cieszy
Fajny jest, taki miękki, ciepły i ma brodę
I czuje się baba jakby nie musiała być cały czas babochluopem [bo świat cienszki] i chce się starać dla niego. Jedyna wada, że dwie godziny pociongiem stąd. Ale ja jestem gotowa się przeprowadzić w razie czego bo i tak mam pracę zdalną.
Yay baba!
Fajny jest, taki miękki, ciepły i ma brodę
I czuje się baba jakby nie musiała być cały czas babochluopem [bo świat cienszki] i chce się starać dla niego. Jedyna wada, że dwie godziny pociongiem stąd. Ale ja jestem gotowa się przeprowadzić w razie czego bo i tak mam pracę zdalną.
Yay baba!
W roku 1940 w Europie wre wojna, i mam nadzieje
ze nie będę musiał tego jeszcze raz przeżyć.
Znany komik zza wielkiej wody bierze się do roboty
i tworzy film "The Great Dictator".
Komedia gdzie główna role i to podwójna gra
Charlie Chaplin, wiecie ten gość z pierwszej polowy XXw z wąsikiem
...
a nie czekaj nie ten co myślicie, ale tak, ale nie...
to ja możne wyjaśnię. Film parodiuje Adolfa Hiltera,
Trzecia Rzesze i to co się działo z żydami.
Mamy łapanki, coś na kształt nocy kryształowej i tak dalej.
Oglądając czujesz jak byś oglądał pocztówkę ze starego lądu.
ale taka narysowana, masz ważne akcenty i jak przyjedziesz to rozpoznasz ale to tyle.
Czuć tez echa filmu skasowanego z naszego kina, ale nie powiem jakiego jako wam zagadkę
Mieliśmy rzeczy średnie, czas na dobre, Praca kamery, kadrowanie, kompozycja kadru
to wszystko płynie i jest po prostu ładne. Nie rozpływamy się jak na krainie oz ale jest solidnie.
Gagi, włączając początkowe używające underkranku jak w niemym kinie są śmieszne. I oglądanie
filmu w formacie "Great Dictator najlepsze sceny" uważał bym za chyba najlepsze co można z nim zrobić.
Dlaczego w takim formacie?
Podczas gdy każde 10 minut osobno ogląda się fajnie, jest ładnie, żarty są śmieszne, kadry poprawne
ale film jako całość strasznie meczy i oglądałem go na 2 raty, drugiej nie spłaciłem do końca.
Nie wiem czy mogę go wam polecić, możne fani Caplina, ale znowu on slabu wypadł, możne zainteresowani historia?
#wszczurzymkinie #filmy #historia
Jeśli tu doczytałeś zostaw komentarz czy coś co Ty sądzisz o tym filmie.