Wpis z mikrobloga

• 14
@AnonimoweMirkoWyznania wygląda na zarzutke. Przecież to caly zespol dowozi lub nie sprint, a nie pojedyncze osoby, odpowiedzialność tez jest na calym zespole. Do tego zwalnianie DevOpsa za jakies pojedyncze bledy tez wygląda dziwnie, przecież szukanie teraz DevOpsa na rynku to wiele tygodni / msc i kosmiczna kasa. Nawet jak ktos jest sredni to sie go zostawia.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Masz te wrzuty na papierze? To rzuć je kierownikowi w twarz. Nie masz? Popełniłeś błąd. To normalka, że PO będzie wrzucał ci więcej i więcej aż 90% czasu będziesz poświęcał na analizę tego i komunikację z nim/innymi których to dotyczy a on tego nie będzie nawet wiedział i będzie oczekiwał że wszystkie pozostałe taski są robione wg planu. Podstawa to pilnowanie tego i to szczegółowe. np. zgodnie z trackingiem
  • Odpowiedz
OP: @zbinior @towinatuska @suqmadiq2ama @ŚwieckiCielak
OP here, dzięki za wsparcie i komentarze. Generalnie - jasne że jest jakiś problem z komunikacją, no ale z nas dwóch to nie ja drę mordę na spotkaniach. Zresztą typ wydzierał się na każdego w zespole, ogólnie stosował mobbing pełną gębą - np. odmawiał urlopu dopóki ktoś nie dowiózł funkcjonalności. Mój kiero zaproponował mi przejście do innego zespołu, ale niestety na dużo gorszych
  • Odpowiedz