Wpis z mikrobloga

W jaki sposób można zgłosić operatora 112?
Potrzebowałem wezwać policję, podałem adres i personalia, operator powiedział proszę czekać, że za chwilę przyjadą.
Po chwili się zorientowałem, że c--j mnie nie przełączył i ewidentnie zlał moje zgłoszenie.
Policja oczywiście nie przyjechała.

#poradaprawna #prawo #policja #112 #pytanie
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@PustyCzlowiek: gdzie Cię miał przełączyć? Przyjął zgłoszenie, przekazał i tyle jego fuchy. Musisz się zorientować dlaczego policja nie dotarła, przyczyn mogło być wiele.
  • Odpowiedz
aż jestem ciekaw czego dotyczyło zgłoszenie ;)

@niebiesko-niebieski: oszustwo, zapłaciłem za coś kartą i nie dostałem rachunku, ani produktu, mimo że na wyciągu z banku jest to odnotowane. A najlepsze, że to pod okiem kamery. Tak to jest kupować u ciemnoskórych, tylko się głupio uśmiechali, bo myśleli że na pijanego trafili.
  • Odpowiedz
@niebiesko-niebieski: a co tu rozwijać, sobota wieczór, bar z jedzeniem. Podchodzę, zamawiam i płacę. Czekam chyba z 20 minut, pytam o co chodzi, twierdzą że nie zapłaciłem. Z konta pobrało kasę, a oni po chwili zaczynają udawać że nie rozumieją po polsku.
  • Odpowiedz
@PustyCzlowiek: chciałem, żeby przyjechali i spisali notatkę, porozmawiali z nimi i ze mną, a tak to jest z góry sprawa do umorzenia. Poza tym jak ktoś powiedział proszę czekać, zamiast pocałuj nas w dupę i człowiek czeka, to k---a też coś nie halo - to odnośnie operatora.
  • Odpowiedz
@PustyCzlowiek: operator 112 nie łączy z policją. jeśli powiedział że przyjęte to znaczy że wysłał zgłoszenie policji. Pomijając zasadność takiego zgłoszenia - czas oczekiwania na takie interwencje mierzy się w dziesiątkach minut albo godzinach.
  • Odpowiedz