Wpis z mikrobloga

Podrzućcie jakieś Wasze sprawdzone kierunki na dłuższy weekend (3-4 dni).

Mam zamiar jechać z centralnej polski na #motocykle - zastanawiam się nad kierunkiem Łotwa, ale nie jestem przekonany, czy w obecnej sytuacji warto udawać się w ten kierunek

Podrzućcie coś ciekawego. Jakieś Wasze ulubione kierunki, trasy.

Dzięki :)

#turystyka #lotwa #litwa
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@blunch: Jeśli obecna sytuacja oznacza pogodę, to rzeczywiście nie warto. Jeśli chodzi o pandemię, to róznicy nie ma żadnej. Litwa się przestraszyła sądu konstytucyjnego i zniosła wymogi okazywania paszportu w knajpach i sklepach, więc jest teraz luz. Jak jest z Łotwą, to nie wiem.
  • Odpowiedz
Podrzućcie coś ciekawego. Jakieś Wasze ulubione kierunki, trasy.

@blunch: Dyrektor firmy w której pracuje wyjechał na przejażdżkę do Kazimierza Dolnego ale że dobrze mu się jechało to końcowo zatrzymał się w hotelu w Rumunii (1000km). Odpoczął, kupił co miał kupić i w końcu pojechał tam nad morze (480 km).
  • Odpowiedz
@blunch: Nie wiem jak takie wycieczki wyglądają. Ja z Wilna jeżdżę, to ogarniam sobie wycieczki jednodniowe. Najdalej byłem przy zamkniętej już elektrowni atomowej w Ignalinie.
Z Molet na Kałtyniany jest super droga. Spoko są drogi na motor w okolicy Wysokiego Dworu.
Co do Łotwy, to byłem 2x autem i tylko w Rydze, więc jechałem tylko głównymi drogami. Jak inne drogi nadają się na motor - nie wiem. Ogólnie Łotwa wydała
  • Odpowiedz
@blunch: Ja od kiedy zaczołem jeździć częściej motorowerem niż motocyklem to uskuteczniam jazdę po granicznych (Asfaltowych) drogach. Nie trzymam się sztywno najbliższej drogi ale tak żeby była te 10-20km od granicy. Czas płynie tam nie śpiesznie, powoli, drogi są normalne wioski malownicze. Jedziesz i się zastanawiasz jak pięknie było by tu mieszkać gdyby człowiek pracował zdalnie. Polecam granicę Z Ukrainą i Białorusią. Nad morzem też jest spoko. Mi została granica
  • Odpowiedz
@blunch: Czechy i okolice Kotliny Kłodzkiej. W Czechach zaliczysz w tym czasie drogę 44 czyli Cervonohorskie Sedlo, Pekelne Doly, górę Jested. Po Polskiej stronie park gór sowich. W okolicy jest też oczywiście droga stu zakrętów ale to akurat odradzam. Jak coś to podrzucę mapy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz