Wpis z mikrobloga

@fanmarcinamillera:
PS5: jeśli chcesz exy, dualsense ci zrobi robotę
Xbox: jeśli chcesz Quick Resume, minimalnie lepszą grafikę w grach, VRR, Dolby, Gejpasa, dużo lepsze usługi internetowe, cichsza kultura pracy

Generalnie uwielbiam ekskluzywne tytuły Sony, ale obecnie mam xboxa bo ogrywam nowości z gamepassa dość często, są tam i gówna i perełki, ale póki co to po PS4 mam xboxa i polecam jeśli nie miałeś styczności z grami

A i miałem
  • Odpowiedz
@fanmarcinamillera: Jeśli nie miałeś PS4 to bierz PS5 bo jest pełno świetnych tytułów do nadrobienia oraz teraz pojawi się sporo nowych exów a xboxa bierz jeśli chcesz tanio pograć z gejpassem lub ewentualnie jeśli zależy ci na najwyższej możliwej rozdzielczości w grach. Xbox jeszcze nie ma żadnych gierek wartych uwagi które warto kupić ale ponoć ma się to zmienić z premierą Starfielda itp.. Ja osobiście wybrałbym PS5 bo ma exy
  • Odpowiedz
@paluszki_rybne: xD

@fanmarcinamillera: Ps5. Mam oba, Xbox działa tak, że jesteś podniecony gamepassem gdzieś przez 4 miesiące, a potem nagle dociera do Ciebie, że z gier AAA to masz tam halo, forza, jakieś 10 tytułów a reszta jest albo indykami albo stara. Z dzisiejszego punktu widzenia jest fajnie ale bez przesady.

Jeżeli chcesz grać dla samego grania i po zakupie konsoli ma być tanio + lubisz multiplayer to
  • Odpowiedz
@fanmarcinamillera:
Powiem Ci tak... Byłem fanboyem PS przez długi, długi czas. Od psx.
Mialem ps plus i ps 4 pro.
Sprzedałem z myślą o zakupie ps5
Dużo myślałem, porównywałem, do tego brak dostępności. Przeszedłem w końcu do zielonych. Z perspektywy najlepsza rzecz ever!
GP to jest usługa, którą kopiują teraz wszyscy, ale tylko MS ma tyle siena, by wykupić dobre licencje. To nie sa starocie. Często nowe gry, często premiery
  • Odpowiedz
@fanmarcinamillera: Jak nie miałeś wcześniej konsoli sony - to bierz Sony dla ich tytułów. Jak miałeś kilka konsol od Sony, to się przesiądź na Xksa. Taka moja rada. Miałem PS1, PS2, PS3, potem już olałem, bo ileż można w GranT., God Of Wara, Ratcheta, uncharted - jak się tam niewiele zmieniało.
  • Odpowiedz
@fanmarcinamillera: pamiętaj ze tutaj dużo osób ma takie konsole jakie rodzice im kupili xD a ze z ps5 był problem z dostępnością to rodzice wybierali Xbox bo przecież matka nie będzie odswiezala strony media expert co 3 minuty żeby kupić playstation. A teraz dzieciaki sobie racjonalizują dlaczego Xbox jest lepszy niż playstation( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Jak nie miałeś wcześniej konsoli sony - to bierz Sony dla ich tytułów. Jak miałeś kilka konsol od Sony, to się przesiądź na Xksa. Taka moja rada.

@magicznyfred: dokładnie, a ja bym jeszcze dodał, że jeśli nie miał żadnej z konsol poprzedniej generacji to wtedy niech weźmie ps5
  • Odpowiedz
@fanmarcinamillera:

Tak jak wyżej pisano, jak nie miałeś żadnej konsoli poprzedniej generacji, to ps5 to jedyny możliwy wybór. Nie wiem też czy jest sens interesowac sie abonamentem skoro tam nie ma nic ciekawego, z głośnych, fajnych tytułów do pogrania. Ze Spartacusem bedzie to samo, chyba że faktycznie wrzucą pełna wsteczną na gry z ps1, 2,3. Bez tego nie ma co na ten abonament patrzeć, sony ma lepszą konsolę, więcej gier,
  • Odpowiedz