Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Ide dzis pierwszy raz na silownie i mam w planach robic klate, obejrzalem jakis filmik i wiem o leg drive i mostku ale moje pytanie to czy lezac na lawce plaskiej macie polozona dupe na niej? Czy tak sie odpychacie nogami od ziemi ze d--a jest lekko w powietrzu??
#silownia #mirkokoksy

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #61fe6c763be9540a5d022909
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: zapomnij o leg drivach i innych mało istotnych detalach. Leg drive jest przydatny na nieco wyższym poziomie, gdy podnosisz ciężary na poziomie swojego rekordu. Ty jesteś początkujący, więc nie ma mowy o jakichś rekordach, będziesz i tak robił większą ilość powtórzeń małym ciężarem. Inna sprawa, że ludzie po latach na siłowni nie wiedzą jak w praktyce leg drive wykorzystać, więc Ty tym bardziej o tym nie myśl. Najważniejsza to
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: przy leg drive d--a ma być na ławce, a przynajmniej jakaś jej część. Nie zgodzę się, że nie masz się go uczyć od początku. Przy efektywnym wykorzystaniu nóg, poprawnym bracingu i mostku masz po prostu stabilną pozycję i to niezależnie od ciężaru. Jest to oczywiście nauka na lata, ale w uproszczeniu musisz się zaprzeć nogami o ziemię i utrzymywać napięcie w czwórkach i tyle z tej tajemnej techniki
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: D--a na ławce, plecy w odcinku piersiowym na ławce. D--y nie podnosisz. Nie n---------j od razu dużym ciężarem, bo pozrywasz ścięgna lub mięśnie. Nie rób mostu jakbyś podnosił wiadukt. Dobra rozgrzewka przed klatą.
  • Odpowiedz