Wpis z mikrobloga

@Tibor: Byłam kiedyś w takiej wypasionej burgerowni, gdzie były drogie burgery z ciosanymi siekierą frytami i do wszystkiego sos autorski. No i niby robotę robił ten sos autorski. O ile burger spoko, to fryty takie jak w Biedrze a tajemnicą sosu autorskiego był majonez wymieszany z musztardą rosyjską, chyba miodem i sokiem z limonki. Skąd wiem? Podpatrzyłam słoiki jak mieszali :) Cena zestawu 45zł bez picia.
  • Odpowiedz
@Tibor food tracki były dobre kiedyś, kiedy niektóre potrawy po prostu nie były tak powszechnie serwowane i cenowo też były atrakcyjne.

Teraz za burgerka z ciężarówki płaci się tyle co w knajpie z tą różnicą, że zakładasz go na ławce jak bezdomny. O jakości danej potrawy nie będę się wypowiadał, ale jak byłem ostatnio to tylko utwierdzono mnie, że lepiej iść do knajpy.
  • Odpowiedz
za 14 bałbym się zjeść, bo nie pokrywa to kosztów nawet w supermarketowych cenach.

@randomactsofkindness: z perspektywy mieszkańca cużego miasta - masz rację. Ale jak pojechać do rzeźnika na wieś to się może okazać, że ładne mięso można kupić istotnie taniej.
  • Odpowiedz
  • 4
Gdyby taki cały zestaw z frytkami bez coli kosztował 19.99 to bym kupił.

Niech się w dupę pocałują pasożyty - 40 zł za samego burgera i frytki. Z jednym sosem gratis co za łaska.

Polak lubi tanie a dobre, dlatego mamy na każdym rogu w każdym Pcimie kebaba.

Burger się w Polsce nie przyjmuje bo hipsterzy w czarnych rękawiczkach mają ludzi za idiotów.
  • Odpowiedz
a w smaku to samo co jakis gownoburger za 10zl xD

@Megawonsz_dziewienc: No chyba nie. xD Nie mówię nawet o food-truckach (w memie ich nie ma), ale mówić, że burger za, powiedzmy ~30pln w knajpie (normalna cena w dużym mieście, niżej nie zejdziesz) jest taki sam jak gówno za 10 złotych, to tak jakby mówić "synku, po co Ci ten burgier, mama Ci zrobi kajzerkę ze schabowym w domu". :D
suqmadiq2ama - > a w smaku to samo co jakis gownoburger za 10zl xD

@Megawonsz_dziewi...

źródło: comment_1644059020lTBdnt17boXLNWrsQVHeWw.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Tibor zawsze kisne z bólu dupy o ceny z food trucków. Jak jest za drogo to tam nie jedz. Czy po ulicach krąży jakieś burgerokomando które was do tego zmusza? Pomijam że bliższe prawdy są ceny 18-26 zł. Tak samo jak ceny kebsow
  • Odpowiedz
Burgery z fud traków to jak krułasant i kawusia na Zbawixie w Wawie XD
Oczywiście najlepsze rogaliki francuskie z czekoladą do kawy można dostać z samego rana w sieci piekarni Putka ale na pewno te ze Zbawixa są lepsze bo droższe. No i nie zapominajmy o sławnej bułce tartej z Charlotte.
  • Odpowiedz
@zmasowanyatak a na zjeździe food truckow to masz drożej, nie masz się nawet o co oprzeć i czekasz dłużej niż w knajpie :) taka prawda, że Polski food truck to kpina. Oczywiście bywa bardzo smacznie i 'rzemieslniczo' ale ceny są zabójcze
  • Odpowiedz
Polak lubi tanie a dobre, dlatego mamy na każdym rogu w każdym Pcimie kebaba.

Burger się w Polsce nie przyjmuje

@krajobraz: przecież burgery są bardzo popularne, ale nadal wielu biedaków woli kebaby z gówna za 10zł.
  • Odpowiedz