Wpis z mikrobloga

@Drmscape2: We zeszłym sezonie dwa razy. Raz w listopadzie i raz w lutym. I to jest qwa nic w porównaniu do tego. Na grypę sobie dzień-dwa poleżałem, posmarkałem i poszło. Teraz już piątą dobę co chwile mam taki kaszel że albo wypluje płuca, albo zwymiotuje. Do tego takie ciśnienie w głowie jakby ktoś Tobie na niej usiadł.
  • Odpowiedz
@kab_anos: Zwykłe przeziębienie miałeś, a nie grypę. Objawy grypy ścinają z nóg człowieka nagle - wysoka gorączka, bóle mięśni, ból głowy. A ty mówisz o poleżeniu sobie i posmarkaniu dwa dni, gdzie nieżyt nosa jest bardziej typowy dla przeziębienia niż grypy.
  • Odpowiedz
@Drmscape2: No tak jak piszesz. Gorączka pod 38-39. Dzień, góra dwa. Mam matkę, ojca, siostrę lekarzy więc raczej wątpię aby 3 osoby niezależnie od siebie się pomyliły.
  • Odpowiedz
@kab_anos: masz odpowiedź - organizm już nie potrafi sam reagować

0 szczepień, 0 chorób grypowych i covidowych. Tak naprawdę od 18 roku życia do dziś najpoważniejsze co złapałem to angina ( 2 dni męczarni z gardłem ).

Biegam nawet w -10 stopniach na dworze. Zdrowiutki
  • Odpowiedz
@kab_anos: grypa- tydzień z życia wzięte, nawet filmu mi się nie chciało w łóżku oglądać. covid- 1 dzień w łóżku bo się trochę cykałem, że się pogorszy.
  • Odpowiedz