Wpis z mikrobloga

Jaki kamień do pizzy kupić? Zamierzam nauczyć się robić pizzę (może też spróbuję z chlebem) , ale nie wiem jakiego kamienia użyć. Byłem blisko zakupu kamienia szamotowego, ale wyczytałem na którejś aukcji na allegro, że się kruszy i może pęknąć. Granitowy albo wulkaniczny będzie lepszy?
Co macie u siebie, co polecacie, czego unikać?
Czy może to wszystko jedno jakiego kamienia użyję i równie dobrze mogę rzucić monetą?
#pizza #gotujzwykopem
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@artem66: pęknąć może każdy i kompletnie nie wpływa to na użytkowanie. Mam granit, ale szamot czy cokolwiek tez się nada. Patrz na grubość. Optymalnie jest koło 2cm - nie nagrzewa się zbyt długo i nie stygnie tak szybko.
  • Odpowiedz