Aktywne Wpisy
zeszyt-w-kratke +25
Poznałem dziewczynę na #tinder widzieliśmy się 3 razy (były to długie spotkania po 5-6 godzin) jest mega sympatyczna i miła. Ogólnie od początku byliśmy nastawieni na szukanie dłuższej relacji. Widzieliśmy się tylko 3 razy ze względu na to, że ona wyjeżdża na studia do innego miasta. W piątek napisała mi, że chce mnie zaprosić do swojego domu rodzinnego na jej imieniny i jej imprezę rodzinną gdzie będą jej rodzice, brat z żoną
Grzesiok +628
Małe przypomnienie w temacie nieograniczonych zasobów ludzkich w Rosji.
1. Rosja ma mniej ludzi niż Francja+Niemcy
2. Bazując na średniej długości życia - ruski 50 latek to poziom zdrowia niemieckiego 70 latka.
3. 37% uzaleznionych od alkoholu mezczyzn
4. 1,5% ma AIDS/HIV
5. Jak podaje kacapski instytut gospodarczy 42% firm odczuwa brak siły roboczej
MORDO NIEOGRANICZONE SIŁYYYYYYYY
#rosja #ukraina #wojna
1. Rosja ma mniej ludzi niż Francja+Niemcy
2. Bazując na średniej długości życia - ruski 50 latek to poziom zdrowia niemieckiego 70 latka.
3. 37% uzaleznionych od alkoholu mezczyzn
4. 1,5% ma AIDS/HIV
5. Jak podaje kacapski instytut gospodarczy 42% firm odczuwa brak siły roboczej
MORDO NIEOGRANICZONE SIŁYYYYYYYY
#rosja #ukraina #wojna
Pierwszy raz w życiu to robię, po 5 dokarmieniach co 12h przestałem widzieć żeby coś tam się działo więc go zostawiłem na 24h pod przykryciem, potem znowu dostał trochę mąki i wody no i tak wygląda po kolejnych 24h.
W komentarzu fotka z góry
#mirkopomusz #kiciochpyta #niewiemjaktootagowac #sloiki
Uprzedzając pytania - nie mam zamiaru na nim siadać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Są bąbelki więc raczej zakwas żywotny, czasem starszy
No i tutaj mogłem skopać, bo dokarmiałem go zawsze mniej więcej stałą ilością 120-140g (1:1 ciepła(+/- 36C) woda i mąka żytnia).
No to pewnie
Wyciągnąłem z tego słoika, zostawiłem z tamtego małą część (70g), dokarmiłem i po 2-3h wyglądał jak picrel.
@patatier: W przypadku pieczenia gdzie zazwyczaj dorzuciłbym około łyżeczki drożdży ile potrzebuję tego zakwasu?
Czy to raczej nie robi, wrzucić z 2 łyżki i tyle?
Edit: Zapomniałem zdjęcie dorzucić.
Załóżmy że względnie mały chleb (taki z 300-400g) piekę - ile wziąć do niego zakwasu?
Jeśli chodzi o ilość, to zwykle daje się od 15% do 20 % względem całkowitej wagi mąki