najlepszy przepis na #kimchi to? po wypróbowaniu wielu sklepowych najbardziej odpowiada mi z azjatyckiego tygodnia w biedrze i plus minus coś takiego chciałabym uzyskać ( ͡°͜ʖ͡°) #gotujzwykopem #gotowanie #kiciochpyta
@lunaria: a prporcje to juz jak lubisz, z czasem bedziesz wiedziala czego ile dodac zeby ci smakowalo. Ja lubie duzo marchweki pocietej w paski, Imbiru malo (ja daje jeden cienki plasterek na jakies 2kg kapusty) sosu rybnego tez daje odrobine. Za to sporo czosnku o krorym zapomnialem wspomniec wczesniej :p
@ollie: ooo wygląda jak ten z puszki, spróbuję! @mielonkazdzika: no właśnie w tym domowym ostatnio czosnku też było za dużo i mojemu brzuszkowi się to bardzo nie podobało, za gorzko było z taką ilościa imbiru i czosnku :< na razie bym chciała własnie jakis taki zwykły, bezpieczny dobry przepis by koncu nie wydawac 7zeta za małą puszeczkę, którą wciagam na raz, a potem sobie będę udoskonalac pod siebie :)
@bomba4: to też wyprobuję w poszukiwaniu idealnego ʕ•ᴥ•ʔ tylko najpierw musze zuutylizować to domowe które mam w lodówce i nie wiem co z nim zrobić, bo po otwarciu jest bombą biologiczna, a jak wyrzucę do blokowego smietnika to mnie ludzie o terroryzm posądzą XD
Kapusta pekinska
Marchewka
Imbir
Sol
Woda (do namaczania kapusty)
Sos rybny
Koreanskie chilli
Ja lubie duzo marchweki pocietej w paski,
Imbiru malo (ja daje jeden cienki plasterek na jakies 2kg kapusty) sosu rybnego tez daje odrobine. Za to sporo czosnku o krorym zapomnialem wspomniec wczesniej :p
https://www.wykop.pl/wpis/55478193
@mielonkazdzika: no właśnie w tym domowym ostatnio czosnku też było za dużo i mojemu brzuszkowi się to bardzo nie podobało, za gorzko było z taką ilościa imbiru i czosnku :< na razie bym chciała własnie jakis taki zwykły, bezpieczny dobry przepis by koncu nie wydawac 7zeta za małą puszeczkę, którą wciagam na raz, a potem sobie będę udoskonalac pod siebie :)