Drodzy Mirki i Mirabelki, pijcie ze mną szampana bo po roku czasu jestem wolnym czlowiekiem, godzine temu zdjeli mi dozór elektroniczny i nie mam juz zadnych ograniczen ᕦ(òóˇ)ᕤ pol roku w zakladzie karnym i pol roku w 4 scianach na bransoletce, szło zwariować, ale juz to jest za mną, swoje odpokutowalem i wyciagnalem wnioski z błędów, czas pozmieniac cos w swoim życiu i znowu wyjsc na prostą a póki co legalnie napic sie alkoholu zwyciestwa ze dalem rade mimo ze lekko nie było (。◕‿‿◕。) #pijzwykopem #dozorelektroniczny #wiezienie #prawo #sadownictwo #adwokat #wymiarsprawiedliwosci
@mrmt za wyludzenie ponad pol miliona zl ziomek z celi dostal 3 lata z opcja ze wyjdzie po poltorej. Wiec oplaca sie w polsce robic walki tak samo jak krasc samochody, 3lata dostal inny typ ktory ukradl na metode "walizki" auta za kilka milionow zl. Oczywiscie byl w zorganizowanej grupie wiec zyski dzielili na kilku ale i tak ciagle powtarzal ze wraca do "zawodu" bo w porownaniu do wyroku jaki dostal
@WeunianyTrampek wiesz, w zakladzie penitencjarnym byly spotkania z psychologiem, rozmowy z wychowawca ale kazdy mial beke z tego, to nic nie dawalo. A SW tzw gady traktują wiezniow bardzo z góry i wręcz sie na nich wyzywaja psychicznie, czeste sa grozby pobicia czy wypisania tzw kwita o ukaranie przez gadów. Po wyjściu nienawidzisz sluzby wiezienniej bardziej niz policji i nie chcesz tam wracac i sie z nimi męczyć, moze to taki
@quaz2020: Jesli chodzi o a-----l to ja wyczuwam tu mocne mechanizmy iluzji i zaprzeczenia. Nie pij mordo, a jeśli Cię mocno ciśnie zapraszam na meetingi AA. To żaden wstyd. Wstyd to chlanie.
@quaz2020: k---a mordo szacun za szczerość w szczególności "więźniowie żałują tylko tego że dali się złapać" cytat normalnie nadaje się na książkę... Powodzenia na nowej, "uczciwej" drodze życia choć jak pewnie sam wiesz, uczciwie to w tym kraju najwyżej c---a do d--y dostaniesz... ( ͡°͜ʖ͡°) Mimo wszystko - powodzenia i nie daj się złapać...
Dziekuje Wam mordeczki za mile slowa, spodziewalem sie bardziej hejtow ze kryminalista i powinno sie takich yebac bo duzo ludzi patrzy na takich jak ja z góry. Ale ja uwazam ze kazdemu moze sie powinąć noga. Spotkalem tam wiele roznych osob i charakterów, najwazniejsze to nie walczyć z systemem i odsiedziec swoje z pokorą bo nie jeden co probowal sie stawiać nie konczyl na tym najlepiej.
@quaz2020: Spoko że wyszedłeś, już więcej nie rozrabiaj. Temat w ogóle jest bardzo ciekawy.
Co Cię najbardziej pozytywnie zaskoczyło, a co było najbardziej dokuczliwe w zakładzie?
W jakich byłeś celach ? Czy to prawda że przemocy fizycznej i psychicznej już w sumie nie ma? Dogadywałeś się z współosadzonymi? Ile było ludzi w typie gangus, ile względnie normalnych, ile w typie wykopowy przegryw?
Jak ma być dobrze, jak na Tinder trafiam na samych kolesi w BMW 3 z 2008 roku, Renault Megane z 2006 r. albo Kia cee'd z 2013 bo: -on dojeżdża rowerem do pracy, -ma inne wydatki (a mieszka z rodzicami)
#pijzwykopem #dozorelektroniczny #wiezienie #prawo #sadownictwo #adwokat #wymiarsprawiedliwosci
Powodzenia na nowej, "uczciwej" drodze życia choć jak pewnie sam wiesz, uczciwie to w tym kraju najwyżej c---a do d--y dostaniesz... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mimo wszystko - powodzenia i nie daj się złapać...
@macadelic po prostu w wiezieniu
Komentarz usunięty przez autora
Co Cię najbardziej pozytywnie zaskoczyło, a co było najbardziej dokuczliwe w zakładzie?
W jakich byłeś celach ? Czy to prawda że przemocy fizycznej i psychicznej już w sumie nie ma? Dogadywałeś się z współosadzonymi? Ile było ludzi w typie gangus, ile względnie normalnych, ile w typie wykopowy przegryw?
Jak z jedzeniem? Jak spędzałeś czas, jakie były