Wpis z mikrobloga

• 1
@1964 zwykły koło 600pln, solar koło 1.2tys, solar bateria lepsza czujniki, używam solara i teraz gdybym miał brać od nowa kupił bym zwykłego
  • Odpowiedz
@1964: Mam fenix 6 solar i w moim przypadku marne z tego korzyści. Jeśli dobrze pamietam to musiałbym codziennie conajmniej 3 h eksponować sikora na światło (nie wiem jak to w instinct wyglada). Garmin jako taki OK, ale następnym razem bede brał bez solara.
  • Odpowiedz
@1964: na fb grupie czytałem, że te ładowanie ze słońca to średnio dopracowane i realnie mało kiedy jest okazji żeby naładować zegarek. Kupując uznałem, że nie opłaca się dopłacać.
  • Odpowiedz
Ja mam zwykłego. Biegam 3 - 4 razy w tygodniu po godzince i bateria wytrzymuje tydzień a ładuje się z dwie godziny. Nie wiem jak ten czujnik tętna w solar bo jest podobno z SpO2 a to ostatnio modne :-). Solary sprawdza się np podczas jakieś długiej wycieczki rowerowej bo teraz mój Instinct wyrzymuje coś koło 6h. Nie mam włączonego żadnego oszczędzania energii + ciągły pomiar tętna i gps+glonass.
  • Odpowiedz
na fb grupie czytałem, że te ładowanie ze słońca to średnio dopracowane i realnie mało kiedy jest okazji żeby naładować zegarek. Kupując uznałem, że nie opłaca się dopłacać.

@mirekwirek: dopłacając masz też czujnik tętna jak w Fenixie 6, przez co masz też pulsoksymetr.

Podobnie nowy Garmin Instinct 2 będzie miał taki czujnik tętna jak Fenix
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@skitarii ale tu już 'ledwo' zapinam budżet 800 1000zl a nowy pewnie bez 1500 nie podchodź (pewnie będzie więcej) a już te 800zl na nadgarstku nieco boli ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@skitarii chociaż na kierownicy roweru wożę garmina 530 za 1300 wtedy wartego i nie uważam że to za dużo ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@1964: no chyba, że tak. Jak budżet jest priorytetem to poluj na Garmin Instinct Esports. Na promocjach możesz dorwać nówkę ze sklepu poniżej 700 zł, a ma wszystko to samo co zwykły garmin.
  • Odpowiedz
@skitarii: Ten Instinct wydaje się fajną opcją? Dobrze myślę? Tylko wersja Solar ma lepszy moduł od tętna. Może nie ma funkcji jak Fenix, ale jednak sporo opcji treningowych ma.

Ja szukam dla żony z funkcją pływania, biegania, roweru. Dużo jest fajnych modeli, ale zaraz się okazuje, że jakieś aktywności w niej brakuje.
  • Odpowiedz
@mirekwirek: instinct jest dosyć uproszczony, jako komputer sportowy ale podstawowe funkcje ma. Ja miałem pierwszą wersję, ale sprzedałem i czekam na drugą.

W obu przypadkach najważniejsze są dla mnie sensory, bo pod tym względem Instinct nie odbiega od Fenixów wydawanych w tym samym czasie.

W pierwszym Garmin Instinct masz różne aktywności, w tym pływanie, bieganie rower i wiele innych. Masz też GPS i jedyne czego zwykłemu człowiekowi może w nim
  • Odpowiedz
@skitarii: Właśnie jak już chcesz coś lepszego niż Instinct to dochodzisz do wniosku, że już niewiele dopłacisz i masz Fenixa. Z drugiej strony właśnie wiem, że żona tych wszystkich opcji potrzebować nie będzie. Dla mnie Instinct 2 to ta wersja z ładowaniem ze słońca ;)

Basen w nim jest, rower, bieganie. Brakuje mi obsługi trenażera, ale chyba przeżyjemy bez tego. Na razie korzysta ze Zwift.
  • Odpowiedz
Właśnie jak już chcesz coś lepszego niż Instinct to dochodzisz do wniosku, że już niewiele dopłacisz i masz Fenixa. Z drugiej strony właśnie wiem, że żona tych wszystkich opcji potrzebować nie będzie. Dla mnie Instinct 2 to ta wersja z ładowaniem ze słońca ;)

@mirekwirek: niewiele? Fenix 6 to dwa koła, a Instinct wyrwiesz nowy za 700 zł na promocji.
  • Odpowiedz