Aktywne Wpisy
Lolenson1888 +228
Strona główna Allegro w 2005 roku. I komu kurczę przeszkadzał taki wygląd internetu? xD
Link do Wayback Machine ze stroną widoczną na screenie poniżej: KLIK
#webdev #webdesign #allegro #gimbynieznajo
Link do Wayback Machine ze stroną widoczną na screenie poniżej: KLIK
#webdev #webdesign #allegro #gimbynieznajo
pearl_jamik +103
Niech ktoś wytłumaczy dlaczego ludzie z wyższym wykształceniem, elita narodu, z wysokim ego, programiści stopnia najwyższego zostawiają po sobie w kiblu w biurze obesrany kibel?
#pracbaza #praca #pytanie #pytaniedoeksperta #programista15k
#pracbaza #praca #pytanie #pytaniedoeksperta #programista15k
1. Wydaje mi się, że na moim telewizorze nie ma dużej różnicy w jakości 4k i 2.7k, wydaje mi się, że to ze względu na mały obiektyw drona, w jakiej jakości najczęściej nagrywacie?
2. Czy jest jakiś program (myślałem o nauce premiera, ponieważ mój windows 7 nie obsługuje davinci), który pozwoli obrabiać film na niskiej jakości (np. HD) a później zapisze obrobiony film w pełnej jakości - 4k lub 2.7k?
3. Jeszcze jakieś rady odnośnie obróbki filmów? Jestem świeży w temacie filmow choć na zdjęciach w Photoshopie trochę czasu w życiu spędziłem
4. Czy po przejściu kursu na licencję drona będę mógł latać nad ludźmi np. nagrywając jakąś uroczystość?
5. Do posiadaczy DJI: Wykupiliście Dji Care? Jakich używacie OC dla swoich dronów?
Z góry dziękuję za wyrozumiałość i odpowiedzi na pytania
#drony #dji #video
2. zarówno Premiere Pro jak i davinci resolve (jest darmowa wersja!) mają opcję "proxy". Program tworzy pliki w niższej jakości (nawet mniej niż HD) i pracujesz na nich, bardzo szybko nawet na słabym sprzęcie. Przy renderingu bierze automatycznie te oryginalne pliki. Nie wiem jak
4k jest fajne, ale 60 FPS też jest fajne, lecz występuje tylko w 2.7k i niżej. Nie ma jednego słusznego trybu, tylko musisz sam zadecydować co potrzebujesz.
Care nigdy nie kupuje bo jest to wg mnie całkowicie nieopłacalne. A to dlatego, że najpierw płacisz za ubezpieczenie, a potem za każdą wymianę. Dopóki nie rozwalisz gimbala, wszelkie naprawy w serwisie będą tańsze niż care+wymiana.
4: nie