Wpis z mikrobloga

Mam wrażenie, że na rynku zostało już tylko kilka serii gier, jak się wejdzie na taki PPE to tylko p------ą o Last of Us, Uncharted, kolejnych częściach Horizona, Assasynach, Far Cryach i oczywiście FIFAch czy CODach. Nie rzygacie już tymi seriami?

Ja chętnie zagrałbym w kolejną część takiej Małpiej Wyspy, chociaż znając życie to teraz byłaby tak przesiąknięta poprawnością polityczną, że straciłaby cały urok. Co się stało z przygodówkami point and click? Czy teraz wszystko musi być RPGiem, w którym przez 150h naparzamy w hordy przeciwników? Albo interaktywnymi serialami z setkami nudnych dialogów i miałką fabułą?

#gry #xbox #ps4
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

czekam na tą sekretna listę od ciebie, to zobaczę co mnie ominęło.

@Bolo_Yeung: jezu. no juz za ciebie przegrzebuje co tam ci sie podoba. k---a ludzie. ogarnijcie sie

Chodzi mi o to, że w głównym nurcie gier (załóżmy, że główny nurt to 20-30 gier z danego roku o najwyzszym budżecie) powstaje coraz mniej innowacyjnych
  • Odpowiedz
@hekktik: skup się na chwilę i czytaj ze zrozumieniem. Nie narzekam na sam fakt powstawania battfefieldow co 2 lata, tylko na to, że zeszłoroczna edycja jest najsłabsza od lat. Tak samo CoD. I NBA. I PES i Fifa. Z czego to wynika?
Powiedz mi co się działo na premierę CP i remastera GTA? Nie zauważyłeś, że w ostatnim czasie spadła jakość gier AAA? A z jakim odbiorem spotykają się niszowe
  • Odpowiedz
@Bolo_Yeung: przeskoczyles z braku fajnych gier na cp/gta. generalnie gdzie twoj argument okaze sie z d--y to zmieniasz wątek, juz kompletnie poszlo to w inna strone niz pierwotny temat.

a prawda jest taka jak napisalem - rynek jest gigantyczny, wybor jest gigantyczny. jak w muzyce/filmach/ksiazkach tak i w grach. ale masz za bardzo oczy zarosniete klapkami nostalgii aby to ogarnac.

Rynek gier zmienił się przez te kilkadziesiąt lat, ale czy na pewno gracze na tych zmianach
  • Odpowiedz
@hekktik: rece opadaja. Masz spore problemy ze zrozumieniem paru linijek tekstu. Watek byl o braku roznorodnosci w topowych grach. Twoj argument o remake'ach byl calkowicie chybiony, bo z definicji sa to przeciez odgrzewane kotlety, ktore juz jedlismy 20 lat temu (i to ja tu niby jestem nostalgiczny, udany fikol).

Ja doskonale wiem, ze nadal powstaja ciekawe i w miare innywacyjne tytuly (ogralem i Metro Exodus i gry Arkane), ale zostaly
  • Odpowiedz