Aktywne Wpisy
Trabancik +32
Czas na sobotnią kontrolę tapet na telefonie, zapraszam serdecznie do wysyłania screenshotow.
Ja zaczynam
#glupiewykopowezabawy
Ja zaczynam
#glupiewykopowezabawy
josb515 +658
Rozpocząłem/am poważną naukę języka polskiego.
Dowiedziałem/am się, że w przeciwieństwie do angielskiego litera y jest samogłoską i zrozumiałem/am, dlaczego jest tak wiele zyk, cz, sz, rz. Nauczyłem/am się również, co oznaczają znaki ó, ś, ź, ń. Mam nadzieję, że za miesiąc będę mógł/mogła czytać mikroblogi na Wykopie bez użycia tłumacza.ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#nauka #porea #korea
Dowiedziałem/am się, że w przeciwieństwie do angielskiego litera y jest samogłoską i zrozumiałem/am, dlaczego jest tak wiele zyk, cz, sz, rz. Nauczyłem/am się również, co oznaczają znaki ó, ś, ź, ń. Mam nadzieję, że za miesiąc będę mógł/mogła czytać mikroblogi na Wykopie bez użycia tłumacza.ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#nauka #porea #korea
Wojsko nijak nie potrzebuje wykopowych stulejarzy, bo żeby zrobić z większości z was materiał na chociaż podstawowe mięso armatnie, to musielibyście odbyć minimum roczne szkolenie. Bez tego sprzęt i logistyka na was zmarnowane będą więcej warte niż szkody, które będziecie w stanie wyrządzić zorganizowanemu wrogowi.
Dlatego nawet jak będzie wojna, to nikt was nigdzie nie weźmie, bo skończy się ona szybciej, niż da się was wyszkolić. A niektórzy piszą wpisy tak dramatyczne, jakby dopiero co z łapanki do armii uciekli XDD
#heheszki #humorobrazkowy #shitwykopsays #wojsko #ukraina #rosja #takaprawda #wojna
zresztą kogo obchodzi zdanie jakiegoś trepa? dobrze, że ludzie piszą, że nie pójdą, bo warto promować rozsądne postawy i uświadomić, że to nie wstyd nie chcieć ginąć za kraj z kartonu
Na pewno nie obchodzi ono wykopowych obesrańców, którzy boją się czegoś co nigdy nie nastąpi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Obchodzi za to ono każdego kto ma choć trochę rozumu, bo w razie wojny jeśli czyjeś zdanie będzie się liczyć, to właśnie "trepów" a nie polityków
@kyperinho: Oho, wykopek ma ból dupy o to, że współczesne wojsko nie potrzebuje jego usług godnych "komandosa z 56 brygady ASG" i się zesrał, że nie może już dramatycznie wyrzekać się "bohaterskiej obrony państwa" bo nikt o to nie prosi XDDD
@skitarii: ale to ty się zesrałeś, trepie
@zwei: to w sensie, że nawet jak będzie wojna, to współczesne społeczeństwa nie będą już posyłać na nią dzieci, bo przez wszechobecne media nie zniosą obrazków rozszarpanych pociskami dzieci.
Gdyby powstanie warszawskie było dzisiaj, to by upadło pierwszego dnia, gdyby ludzie zobaczyli do ilu śmierci cywili ono
Z drugiej strony Polska ma długą tradycję wysyłania na pewną śmierć słabo uzbrojonych, słabo wyszkolonych cywili do walki z dużo silniejszym przeciwnikiem.
Tak czy siak, szanse na to, że wojna rosyjsko - ukraińska w 2022
@Kouros: ja się tylko śmieję z debilizmu wykopków.
I nie jestem żadnym trepem. Po prostu wiedziałem, że wykopki dostaną strasznego bólu dupska gdy ktoś im powie prawdę w twarz o ich realnych zdolnościach obronnych dla państwa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@skitarii: Ale że od powołania, do wysyłki na front (choćby i w roli obieracza kartofli) jest jeszcze okres szkolenia, dłuższy (jak nie ma konfliktu), średni (jak już trwa) i jakby nieco skrócony (jak się kończy ze złym wynikiem), to wiedziałeś?
@Panas: ale piecze, co? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zawsze możesz jechać do Donbasu, tam się dowiesz co by się stało, gdybyśmy zlikwidowali całkowicie wojsko.
Sam fakt, że tego nie wiesz, sprawia, że najniższy szeregowy jest dużo