Wpis z mikrobloga

Katolicki portal gość.pl zabrał głos w sprawie śmierci Agnieszki z Częstochowy i stwierdził że to:

Kolejna próba obciążenia winą za tragedię polskiego prawa chroniącego życie.

Skoro to prawo chroni życie, to dlaczego ciężarne kobiety umierają?

Agnieszka była w bliźniaczej ciąży i gdy jeden płód obumarł, lekarze czekali 7 dni, aż obumrze drugi z płodów. Kobieta przez kilka dni nosiła w sobie martwe dziecko. Kobieta zmarła.

#neuropa #bekazprawakow #bekazkatoli #polska #aborcja #prawo #4konserwy
Pobierz saakaszi - Katolicki portal gość.pl zabrał głos w sprawie śmierci Agnieszki z Częstoc...
źródło: comment_16432895072kQPPSsYSbpNgE8mNfl8zG.jpg
  • 51
Ty mówisz o idealnym świecie, w którym każdy - od lekarza przez prawodawcę i osoby potem badające dany przypadek - działają w 100% zgodnie z tymi przepisami, doskonale je interpretują.

@enzojabol: problem w tym, że to nie mój osąd, a ty w swoich wypowiedziach kierujesz tok rozumowania innych w sposób naprowadzających na winę przepisów, podczas gdy ta sprawa ma wiele zmiennych.

jak się boi lub bezrefleksyjnie prowadzi ludzi na stół, wówczas
@dyskutek2: Kompletnie nie wiem o co ci chodzi. Naprawdę masz problem z tym, by to kobieta decydowała kto ma przeżyć? Dzisiaj lekarze się boją abortować, by nie zostać posądzonymi o nadgorliwość. Bo przyjdzie prokurator, powoła swoich biegłych i powie: pan zamordował dziecko, a kobiecie i tak nic by nie było. I może w 9 przypadkach na 10 (liczba z dupy, nie jestem lekarzem) faktycznie 'nic' (poza traumą) by jej nie było,
Skoro jesteśmy przy nadgorliwości, to nawet przy decyzji kobiety może dojść rzadko, ale jednak do np. uszkodzenia jej narządów. Wtedy lekarzowi również grożą konsekwencje, gdy zrobił coś niezgodnie ze sztuką medyczną.
najbardziej mnie śmieszą fikołki prawaków, którzy nie chcą przyjąć do wiadomości co odwalili, wiec będą udawać że nic tak naprawdę nie zrobili, i że to wina lekarza, a za 5 - 10lat ten sam kuc będzie narzekał na brak lekarzy w Polsce(bo przecież przy tym szczuciu przez pewne środowiska, komu będzie nim się chciało być), i oczywiście winę zrzuci na lewaka, bo prawak przecież niewinny ( ͡° ͜ʖ ͡°