Wpis z mikrobloga

@rafalkosnozawszenapropsie: Trochę w tym prawdy, a trochę p---------a. Pasek mógłby byc lepszy, ustawianie ipd mogłoby być płynne itd. to wszystko prawda, ale to nie są gogle za "niemałe pieniądze". To są właśnie gogle za małe pieniądze. To najtańsze google VR na rynku, które jako jedyne oferują grę nie tyle bezprzewodowo, to jeszcze stand-alone bez potrzeby komputera. Na czymś facebook musiał oszczędzać. Fajnie, że PSVR są wygodniejsze, ale jak sam mówi,
  • Odpowiedz
@Tymbarkus: Moim zdaniem problemem jakim są quest 2 to że wszyscy je polecają, nie widzą błędów jakie te google posiadają, NRgeek i tak nie wymienił innych rzeczy z którymi ja na przykład miałem styczność. Jak używałem psvr i liczyłem się z tym że tak naprawdę największym problemem to tracking dłoni to tak w quest 2 jest wiele mniejszych problemów gdzie jak się to wszystko złączy w całość to też nie
  • Odpowiedz
Tracking też nie jest idealny, gdy grasz w gry gdzie ręce musisz trzymać blisko dłoni to dłonie ci się teleportują

@Turczyk: potwierdzam. Drażniące w grach mieczowych typu Beatsaber czy Until you fall. Nie można zrobić szybkiego cięcia "zza ucha" bo detekcja ruchu się nie wyrabia.
Albo trzeba specjalnje zwalniać ruchy (jak w Diunie) albo trzymac ciągle ręce z przodu co psuje imersję/zabawę.
  • Odpowiedz
Jak robisz cięcie z pozycji gdzie kamery nie widzą kontrolera to fakt trzeba kilka ms żeby złapało znowu tracking. Zetnisz klocka spokojnie jedynie możesz nie dostać full swinga. Nie da się tego uniknąć przy trackingu inside out. Mimo wszystko Q2 ma najlepszy tracking inside out lepszy od np. rift s.
  • Odpowiedz
najbardziej irytuje to że ludzie strasznie wyolbrzymiają jakie quest 2 są game changerem, że bezprzewodowość! że obraz! że standalone

@Turczyk: Generalnie Quest 2 to największy popularyzator VRu obecnie ze względu na stosunek cena / jakość przez co można go określać game changerem. Czy to są najlepsze gogle? Zdecydowanie nie, już Quest 1 miał lepsze:

* kolory (bo OLED)
* pasek będący w zestawie (to materiałowe coś z Questa 2
  • Odpowiedz
@Tymbarkus: no to wiadomo ze on jest uposledzonym pinglarzem a vr nigdy nie bedzie dla nich, nawet zdrowy czlowiek ma problem z ustawieniem tych soczewek jak tez z bliskoscia ekranow od oczu, patrzenie na tak bliski obiekt to tragedia, nawet jesli twierdza ze to niby nie szkodzi.
czy az tak zacofane to tez nieprawda skoro w quest2 nie ma procesora szybszego niz w ps4, ot tyle ze panele lepsze.
no
  • Odpowiedz
@Raffael: No i właśnie problem polega na tym że ta cena też się bierze z jakości wykonania gdzie to chyba też kuleje i coraz więcej osób zgłasza problemy. Ostatnio widziałem że nawet sama strona już daje możliwość zwrotu i wymiany na inny gdzie daje ci już wygenerowany list przewozowy. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ja będe musiał juz drugi raz questa 2 oddać na wymiane. Za pierwszym
  • Odpowiedz