Wpis z mikrobloga

@arahooo ale wiesz, że z Polską jest podobnie?

Ciężko coś wymyślić kiedy od czasu do czasu Ruskie nas napadają

@ipkis123: no bo tylko Polska brała udział w wojnach, a reszta krajów się spokojnie rozwijała

Poza tym ten sam mem można zrobić o Polsce, bo tak samo nie mamy osiągnięć. Naukowcy pokroju Skłodowskiej-Curie czy Czochralski to ludzie, którzy robili kariery na Zachodzie. Kulturalnie to co najwyżej osiągnęliśmy pułap disco-polo, bo i Chopin
naród, który przez większość swojego istnienia musiał skupić się na walce o przetrwanie nękany z każdej strony, nie potrafił osiągnąć nic w nauce w skali świata

@troglodyta_erudyta: dobrze, że przynajmniej starczyło im czasu by nam urządzić małe, lokalne ludobójstwo. Tacy zabiegani byli. Top bk xdddd
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Kuciniak: może ale nie mówi, większość Anglików których spotykam jest wdzięcznych za to że tutaj jesteśmy, najpierw wspominają pomoc podczas wojny później mówią że fajnie że zdecydowałem się zostać po brexicie, to że większość nie ma pojęcia o pewnych rzeczach w stylu że Anglia nam wystawiła rachunek za paliwo do samolotów itp to inna sprawa, jak mam być szczery to przez 10 lat nie poczułem się tutaj nigdy nie chciany, czasem