Hmm, zainstalowałem VS 2013 i jestem miło zaskoczony, wreszcie dali synchronizowanie ustawień na koncie MS, licznik referencji, do tego wygląda na to, że w Power Toolsach też kilka nowych funkcji :))
@Yahoo_: Takie trochę F12 jak w starszych wersjach, tyle że wyświetla liczbę referencji nad klasami/metodami a po kliknięciu pokazuje miejsca w kodzie, można pokazać na mapie kodu.
Oprócz tego z tego co widzę pokazywane są też konstruktory i jeszcze nie wiem co więcej, nie bawiłem się tym za długo :)
@safian: łeee, myślałem o czymś zupełnie innym (np. że w debug można zobaczyć ile i jakie obiekty trzymają referencję na daną instancję, ale to chyba by zabiło wydajność:P).
@scriptkitty: ciekawe. w .net jest do tego narzedzie osobne, ale nie robi chyba tego "online" tylko sie snapshoty trzaska i porownuje. Nie pamietam nazwy :p
Hmm, zainstalowałem VS 2013 i jestem miło zaskoczony, wreszcie dali synchronizowanie ustawień na koncie MS, licznik referencji, do tego wygląda na to, że w Power Toolsach też kilka nowych funkcji :))
Jakby ktoś się wahał czy warto to warto :P
Oprócz tego z tego co widzę pokazywane są też konstruktory i jeszcze nie wiem co więcej, nie bawiłem się tym za długo :)
Generalne ulepszone F12.
źródło: comment_aYPXG90bZfzgO554qqOhrmJBsx4MQHBj.jpg
Pobierz