Chyba najlepszą funkcją na #telefony w #android 12 jest możliwość ograniczenia ładowania baterii do 85%. Laptopy mają to już od wielu lat, a w telefonach dopiero teraz to wchodzi. Szkoda. #samsung
@Chris_Karczynski: to raczej dodatek od Samsunga - Tab S6 Lite ma tę opcję mimo Androida 11 zaś smartfony dostały to wraz z aktualizacją do 12. Ciekawe czy Pixele z Androidem 12 też mają taką możliwość czy faktycznie Samsung wyprzedził Google. ( ͡°͜ʖ͡°)
@Chris_Karczynski: mnie jedynie denerwuje dymek Messengera, który po zminimalizowaniu lub przesunięciu opóźnia reakcję na dotyk. Od czasu wypuszczenia 12 (w S21 było to w połowie listopada) pojawiły się trzy mniejsze aktualizacje oraz jedna Messengera - wciąż brak poprawy. Albo coś jest zepsute w nakładce Samsunga albo problem leży po stronie samego Androida. Będę musiał popytać innych z Androidem 12 czy też tak mają.
@Chris_Karczynski: Coś co w iOS jest nawet w 6s xD @Jozek1: Nie przeładowuje ogniwa, w iOS jest tak ze w nocy ładuje do 85 a nad ranem doładowuje do 100
@Jozek1: Jak się używa baterii od 20% do 80-85% a nie jak noob od 100 do zera to dużo wolniej bateria traci pojemność i później trzeba w-----ć telefon na śmietnik
@RozowaZielonka: To co innego. Ja nie chcę ładować do 100% nigdy. Wcześniej miałem powiadomienie ustawione gdy doładował się do 80% i wtedy go odłączałem.
Mam telefon ponad 3,5 roku, ładowane 1A od 5-10% do 100% (zawsze), bateria dopiero niedawno zaczeła się odzywać ale dalej trzyma cały dzień (wg Accubattery ma kondycję 72%)
Tak z ciekawości, co daje naładowanie telefonu do 85% niż do 100%?
@Jozek1: Nie przeładowuje ogniwa, w iOS jest tak ze w nocy ładuje do 85 a nad ranem doładowuje do 100