Aktywne Wpisy
Milo900 +1
Iść na sor?
Dzis robilem porzadki w ogrodzie, stare konary przesuwalem , dzewka, drewko itp. duzo robali bylo.
Poszedlem do domu, wykapalem sie i tak dziwnie dretwieje mi to miejsce, delikatnie piecze xD
Generalnie cierpie na nerwie lękową, zwiazana ze stanem zdrowia i sobie wkrecilem ze mnie jakis pajak ukasil albo cos innego.
To
Dzis robilem porzadki w ogrodzie, stare konary przesuwalem , dzewka, drewko itp. duzo robali bylo.
Poszedlem do domu, wykapalem sie i tak dziwnie dretwieje mi to miejsce, delikatnie piecze xD
Generalnie cierpie na nerwie lękową, zwiazana ze stanem zdrowia i sobie wkrecilem ze mnie jakis pajak ukasil albo cos innego.
To
mirko_anonim +1
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Gdy moja żona spała obok mnie, któregoś wieczoru dostałem powiadomienie z facebooka... jakaś dziewczyna wysłała mi zaproszenie do znajomych na fb.
Pomyślałem więc, że zobaczę kto to jest...
Wysłałem jej wiadomość z pytaniem: "kim jesteś, znamy się?"
Odpowiedziała: "Hej to ja, nie pamiętasz mnie? Słyszałam, że ożeniłeś się".
Pisaliśmy przez jakiś czas i w pewnym momencie napisała... " wiesz, wiem nie powinnam tego pisać, ale ja wciąż tęsknię za Tobą".
Gdy moja żona spała obok mnie, któregoś wieczoru dostałem powiadomienie z facebooka... jakaś dziewczyna wysłała mi zaproszenie do znajomych na fb.
Pomyślałem więc, że zobaczę kto to jest...
Wysłałem jej wiadomość z pytaniem: "kim jesteś, znamy się?"
Odpowiedziała: "Hej to ja, nie pamiętasz mnie? Słyszałam, że ożeniłeś się".
Pisaliśmy przez jakiś czas i w pewnym momencie napisała... " wiesz, wiem nie powinnam tego pisać, ale ja wciąż tęsknię za Tobą".
Czarno na białym:
Dania - poziom wyszczepienia całego społeczeństwa 82%
Niebieska linia - liczba zachorowań
Czerwona linia - liczba zgonów
Przy 8x większej liczbie zachorowań zimą 2021/22 w Danii jest MNIEJ zgonów niż w zimę 2020/21
gdybyśmy tylko mogli znaleźć jeden powód dlaczego liczba zgonów tam spadła aż tak bardzo XDD względem poprzedniej fali.
Ale szurki będą coś gadać albo że poziom służby zdrowia lepszy niż w Polsce (XD mimo że porównujemy tutaj dokładnie ten sam kraj), albo że ten kto miał umrzeć ten już umarł, albo że SpÓjRz Na GęStOŚć ZaLuDnIeNia (W Polsce mniejsza niż w Danii XD).
Gdybyśmy mogli znaleźć tylko jeden powód...
...tylko jeden...
#dania #bekazszurow #4konserwy #neuropa #polityka #4konserwy #koronawirus #nauka #matematyka #statystyka
@SpasticInk: wszędzie już umarli tylko nie u nas xD u nas poziom zgonów cały czas na takim samym poziomie
@PeterGosling: Odpowiedź to omikron, który jest nieporównywalnie mniej śmiertelny niż Delta i bardziej od niej zaraźliwy. Dziękuję, dobranoc.
@PeterGosling: a polskie szkolnictwo cokolwiek uczy w zakresie rozumienia statystyki?
@SpasticInk: o czym Ty piszesz. Ty wiesz w ogóle jak się bada takie rzeczy? Słyszałeś kiedykolwiek o podwójnie ślepej próbie?
@smyl: nie słyszał xD
@cacoimporius: jakie dziękuje. Jakie dobranoc ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeszcze masz tu Kanadę gdzie zgony spadły kilkukrotnie w tym roku, jeszcze PRZED omikronem XD
Kanada oczywiście 84% wyszczepienia
@wielkaberta: rozumiem, to dajesz, podaj mi alternatywne wytłumaczenia
- Ty nie wiesz w co ja wierzę, nie wyciągaj wniosków pochopnie.
Tzn, podałeś statystykę. Na podstawie statystyk można snuć hipotezy, które trzeba dalej dowieść prawdziwości.
Na pewno są jajogłowi co zrobili dalsze badania, niż tylko postują namiętnie screenshot
@wielkaberta: są setki badań określających skuteczność szczepień w ochronie przed różnymi wydarzeniami (zachorowanie, hospitalizacja, zgon)
Tu masz jakąś metaanalizę
A mi chodzi o to, że OP dał jedno i wrócił do CSa.
@wielkaberta: statystkę nazywasz gownem xD ok
Chyba nie myślisz że będę na wykop wrzucał prace naukowe których i tak żaden czarmander nie przeczyta. Samo to że o nie prosisz w 2022 po ponad roku odkąd mamy szczepionkę dużo świadczy o stanie Twojej wiedzy i negatywnego podejścia do dowodów - chyba że się