Wpis z mikrobloga

@taksezyjepowolutku: wiesz jak to jest, cale zycie sie boimy przed czyms czego nie znamy a nastepnie czas ucieka a my umieramy. Leczylem sie z nerwicy lekowej z 12 lat temu , i wtedy wydawalo mi sie ze to juz po zyciu , przegralem itd , a dopiero pozniej sie okazalo ze co by sie w tej glowie nie urodzilo to i tak zawsze sie udaje. Zycie to sztuka oklamywania siebie
  • Odpowiedz
@taksezyjepowolutku: lęk przed tym że "sobie nie poradzę w życiu" ma każdy człowiek. Wynika to z naszych lęków pierwotnych. Dodatkowo określenie czy sobie poradzę lub nie poradzę jest bardzo subiektywne, dychotonomiczne i nie da się go zmierzysz obiektywnym wskaźnikami. Myślę że bardziej wyniszczające i powodujące cierpienie są lęki przed popełnieniem błędu. Często ludzie robią sobie taką krzywdę i myślą, że gdy popełnią błąd, nawet jeden to znaczy że sobie nie
  • Odpowiedz
@taksezyjepowolutku: skoro idziesz na studia to rozumiem, że jesteś pełnoletni więc nie potrzebujesz zgody rodziców na wizytę :) i nie musisz też nic nikomu mówić, to twoja spraw. Ja się leczę grubo ponad rok i nikt nic nie wie. Powiedziałem tylko dwójce znajomych i kierownikowi w pracy bo sam zauważył kolosalną zmianę na plus i nie za bardzo rozumiał co się wydarzyło.
  • Odpowiedz
@qubas89: Jasne że nie potrzebuje ale będę slyszał od nich że nie mam co robić itd. Wiesz można mieć w to w------e ale jak codziennie przez kilka miesięcy ci tak trują to masz dość po prostu.
  • Odpowiedz
@zloty_wkret: Nieeee. W sensie ja uważam że dużo osiągają ludzie którzy mają do tego warunki psychiczne typu nie odczuwają tak stresu mają silną wolę i wysoką samoocenę do tego muszą być inteligentni. Mówimy tutaj o ludziach którzy sami do czegoś dochodzą a nie przez znajomości. Ja po prostu mam słabą wolę i jestem głupi z tego względu pewnie dużo nie osiągne.
  • Odpowiedz
@Kaloryfe: Przecież to nie jest konkurs kto ładnie napisze sam mam też lewe ręce i umysł. Nie wiem może chcesz pogadać coś ci leży na sercu ale nie wiesz komu to powiedzieć. Randomowi anonimowo zawsze można. Jak coś to napisz pw
  • Odpowiedz